Російське відділення Google подає заяву про банкрутство після арешту банківського рахунку

1 хв. читання
google company

Офіс Google у росії не може працювати через арешт урядом, – повідомляє компанія.

Дочірня компанія Google у росії подала заяву на банкрутство після того, як уряд країни арештував її банківський рахунок.

«Арешт російською владою банківського рахунку Google у росії унеможливив роботу нашого російського офісу, включаючи працевлаштування та оплату праці російських співробітників, оплату постачальників, а також виконання інших фінансових зобов’язань», – йдеться у заяві представника Google.

Російська філія повідомила, що за 2021 рік заробила в Росії 134,3 мільярда рублів (близько 2,086 мільярда доларів США) і налічувала понад 100 працівників.

Google збереже безкоштовні сервіси, такі як пошук, YouTube, Карти та Gmail, доступними для людей у ​​росії, зазначили в компанії.

Поки що Google є першою великою технологічною компанією, яка подала заяву про банкрутство в росії внаслідок війни в Україні. З кінця лютого багато компаній згорнули свою діяльність в росії , але їх російські філії не оголосили про банкрутство. Apple, наприклад, припинила продавати там свою продукцію та припинила онлайн-транзакції; Intel призупинила бізнес-операції в країні; Microsoft призупинила продаж продуктів і послуг; Nokia вийшла з російського ринку.

Джерело: CNET

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version