Samsung переходить від складаних смартфонів до слайдерів?

3 хв. читання

В Мережі був виявлений патент, дивлячись на який стає зрозуміло, що Samsung вирішила рушити в трохи іншому напрямку в галузі гнучких смартфонів типу Galaxy Fold.

У патенті Samsung, який виявило видання LetsGoDigital, зображений смартфон з екраном, здатним забиратися в корпус, як колись це робили телефони-слайдери. Екран висувається з правого боку, надаючи користувачам можливість користуватися пристроєм у форм-факторі планшета. Прибираєте дисплей назад, і отримуєте пристрій розміром зі звичайний смартфон.

Через весь екран посередині не проходитиме шов і не видно ніякого стику, що говорить про те, що ми не розглядаємо двоекранне рішення в стилі смартфона ZTE Axon M. У патенті Samsung видно гнучкий дисплей, який здатний згортатися, прикладаючись до другої своєї половини, або щось подібне і настільки ж радикальне? Чесно кажучи, невідомо, як це працює насправді, так як в патентній заявці цього не описано.

Samsung Slider 1

Технічних подробиць у цій патентній заявці – кіт наплакав. На зображенні видно, що в пристрої використовується звичний виріз в екрані під фронтальну камеру, а також порт USB-C і архаїчний роз’єм для навушників.

Це пристрій, звичайно, здається цікавою альтернативою традиційному складаному смартфону, але за умови, що Samsung зможе подолати всі технічні труднощі. Деякі потенційні і очевидні проблеми включають в себе механізм слайдера, який в цьому випадку може бути дуже складно реалізувати.

У будь-якому випадку, цей форм-фактор може мати як мінімум одну перевагу в порівнянні з Galaxy Fold. Складаний Samsung не здається ідеальним смартфоном через крихітний зовнішній екран і товсті рамки навколо нього. Але цей патент демонструє дизайн, який не виглядає як вимушений компроміс між смартфоном і планшетом, хоча різниця між останніми здебільшого лише в розмірі дисплея.

Поки все це тільки патент, що означає, що Samsung може ніколи не випустити на його основі реальний комерційний продукт.

До речі, Ви знаєте, що таке NFC, які має переваги і особливості? Адже сьогодні вона є головною бездротовою технологією завдяки поширенню систем безконтактних платежів. 

Також фахівці Check Point виявили новий вид шкідливого ПЗ для Android, який встиг заразити більше 25 млн пристроїв.

Окрім цього, Команда дослідників, в яку увійшли представники чотирьох університетів США, вивчили технологію Secure Encrypted Virtualization (SEV) від компанії AMD і виявили, що при певних обставинах зловмисники можуть обійти її захист.

Поділитися
Exit mobile version