Samsung розпочала масове виробництво пам’яті нового покоління

3 хв. читання

Samsung оголосила про початок масового виробництва першої в галузі флеш-пам’яті стандарту eUFS 3.0 на 512 ГБ. Вона призначена для мобільних пристроїв нового покоління. У порівнянні з пам’яттю типу eUFS 2.1 швидкість передачі виросла більше, ніж в два рази. Крім того, Samsung розкрила плани з випуску аналогічних чипів ще більшої ємності, пише forBB.

“Початок масового виробництва нашої лінійки eUFS 3.0 дає нам величезну перевагу на ринку мобільних пристроїв наступного покоління, якому ми забезпечуємо швидкість зчитування, яка раніше була доступна тільки на ультратонких ноутбуках. У міру того, як ми розширюємо наші пропозиції eUFS 3.0, включаючи версію об’ємом 1 терабайт (ТБ), в кінці цього року, ми очікуємо, що будемо грати важливу роль в прискоренні темпів розвитку на ринку мобільних телефонів преміум-класу”, – розповів Чол Чой , виконавчий віце-президент відділу з продажу та маркетингу пам’яті в Samsung Electronics.

vwtfbQrVo5P9MUohZlPXz1nAY3Hk0G1

Чипи пам’яті Samsung eUFS 3.0 на 512 ГБ складаються з восьмиV-NAND кристалів п’ятого покоління з інтегрованим високопродуктивним контролером. Максимальна швидкість передачі даних зросла до 2100 МБ/с. Для порівняння, чип Samsung eUFS 2.1 на 1 ТБ підтримує передачу інформації на швидкості до 1000 МБ/с. Така швидкість зчитування в чотири рази більша, ніж у твердотільного накопичувача SATA (SSD), і в 20 разів, ніж у звичайної карти microSD. Швидкість послідовного запису тепер сягає 410 МБ/с, що еквівалентно SATA SSD. Швидкість довільного зчитування і запису виросла на 36%.

Одним з перших пристроїв з новим чипом пам’яті повинен стати складаний смартфон Galaxy Fold. Крім того, у другій половині року компанія планує почати виробництво модулів eUFS 3.0 на 128 ГБ і 1 ТБ.

До речі, 20 лютого компанія Samsung Electronics оприлюднила нові пристрої лінійки Galaxy. Під час трансляції був представлений гнучкий смартфон  Samsung Galaxy Fold. Його вартість встановлена ​​на рівні 1 980 доларів. Продажі стартують з 26 квітня.

Також стало відомо, що керамічна чорна версія Galaxy S10 +, що має 12 ГБ оперативної пам’яті і 1 ТБ вбудованої, буде коштувати на китайському ринку 10 000 юанів – це 1476 доларів або 41 300 гривень. Така ж модель із 8 ГБ оперативної та 512 ГБ флеш-пам’яті оцінена у Китаї у 9 000 юанів – 1329 доларів або 37 200 гривень.

Поділитися
Exit mobile version