Ізраїльське обладнання для зламу смартфонів потрапило у приватні руки

2 хв. читання
iphone crash2

Ізраїльська компанія Cellebrite випускає хакерське обладнання для зламу смартфонів на iOS та Android. Вона продає його підприємствам, військовим та правоохоронним органам і коштує воно від $6 тисяч за одиницю. Однак, на відомій платформі eBay його продають всього лиш за $100, пише Pingvin.pro.

Cellebrite занепокоєна, що її обладнання можуть використати для незаконного проникнення у смартфони звичайних людей. Крім того, у вживаного обладнання є цікава особливість. Вся інформація, що була отримана раніше, залишається в пам’яті пристрою. Один дослідник, який придбав цілу купу таких хакерських штуковин, виявив практично конфіденційні дані. Зокрема назви пристроїв, дату використання, унікальні номери IMEI смартфонів. Чати та переліки контактів також стають доступними для хакерів.

У конкурентної компанії GrayShift є подібний пристрій GrayKey для розблокування iPhone. Він під’єднується до роз’єму Lightning. В iOS 12 компанія Apple запустила USB Restricted Mode. Він обмежує використання роз’єму для зв’язку з іншим пристроєм, якщо смартфон не був розблокованим понад годину. А минулого літа, компанія GrayShift заявила, що у її пристрою є й інші можливості для обходу захисту Apple.

До речі, кіберзлочинці переключилися на злам пристроїв IoT (Інтернету речей) за допомогою зламу паролів і інших вразливостей, зокрема, голосових помічників, які підключаються до елементів управління будинком, таким як освітлення, термостати, дверні замки. Такі дані наводяться в звіті компанії McAfee, присвяченому загрозам для мобільних пристроїв.

Поділитися
Exit mobile version