Що може iOS 12: сім порад для кращої функціональності Safari

3 хв. читання

Незабаром з’явиться iOS 13. Однак поки її немає, iOS 12 до останнього ще не розкрила свої можливості перед користувачами. Як-от повний функціонал браузера Safarі, можливо, відомий не всім. Пропонуємо ознайомитися із топ-7 корисних функцій Safarі, які стануть Вам у нагоді, і про які Ви, ймовірно, не здогадувалися.

1. Показувати іконки у вкладках Safari

Перейдіть в меню “Налаштування“→ Safari і включіть пункт “Показувати іконки у вкладках“.

Іконки поруч із назвою сторінок з’явилися тільки в iOS 12, з ними на сторінках відкритих сайтів простіше орієнтуватися.

signal 2019 05 17 143210

2. Відкрити десктопну версію сайту

Утримуйте кнопку оновлення сторінки в адресному рядку Safari і виберіть “Настільна версія“. Ця можливість стане в нагоді, якщо на смартфоні відображаються не всі необхідні дані.

3. Перейти до однієї з попередніх сторінок

Утримуйте кнопку “Назад“, щоб відкрити історію переходів і повернутися на будь-яку з попередніх сторінок.

4. Відкрити останні закриті сторінки

Щоб побачити перелік останніх закритих сторінок, утримуйте кнопку “+” в меню вкладок. Це стане в нагоді, якщо Ви випадково закрили сторінку і хочете повернути її.

5. Закрити вкладки за пошуковим запитом

Перейдіть в меню вкладок Safari, проведіть пальцем на екрані зверху вниз, щоб побачити меню “Пошук у вкладках“. Введіть ключові слова для пошуку необхідних сторінок, утримуйте кнопку “Скасувати” та оберіть “Закрити вкладки (N), тотожні з“.

Так Ви зможете закрити не одну, а відразу кілька сторінок визначеного сайту.

6. Закрити відразу всі вкладки

Для цього перейдіть в меню вкладок за допомогою кнопки з двома квадратами, натисніть і утримуйте “Готово” .

7. Додати до закладок або списку читання

Щоб зробити це якомога швидше, утримуйте кнопку переходу в меню закладок у вигляді відкритої книги і виберіть “Додати закладку” або “До Читанки“.

Нагадаємо, компанія Google пропонує експериментальну нову систему, яка базується на єдиній уважній моделі послідовності для прямого перекладу мовлення в мову, не покладаючись на проміжні представлення тексту.

Також оператори шкідливого програмного забезпечення взяли на озброєння нову техніку обходу виявлення. Метод отримав назву Cipher Stunting і дозволяє видавати трафік, що генерується ботами, за трафік, що генерується користувачами.

Окрім цього, Європол за сприяння правоохоронних органів Болгарії, Німеччини, України, Молдови та інших країн ліквідував велике кіберзлочинне угрупування, що стоїть за поширенням банківського трояна GozNym, за допомогою якого зловмисники намагалися викрасти близько 100 мільйонів доларів у понад 40 тисяч компаній по всьому світу.

Поділитися
Exit mobile version