5G: зв’язок нового покоління може з’явитися в Україні наступного року

2 хв. читання
5G pres

Мобільний зв’язок п’ятого покоління (стандарт 5G) може з’явитися в Україні у 2020 році. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко 17 травня 2019 року у Міжнародний день електрозв’язку.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Указ “Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління” визначає графік, який дозволить запустити зв’язок 5-го покоління у 2020 році і включатиме план виведення частот.

“Ми наздогнали те відставання, яке Україна мала в 2014 році. Вдалося залучити до державного бюджету значні кошти. Мільярди гривень. Щодо 4-го покоління – це було 8 млрд, щодо 3-го покоління – сума перевищувала 9 мільярдів гривень. І 36 мільярдів гривень інвестицій надійшли в економіку України”, – повідомив Глава держави.

У 2014 році в Україні не було навіть стандарту 3G, а перший Указ Президента про запровадження зв’язку 3-го покоління був виданий в липні 2014 року. Запровадження 5-го покоління зв’язку дозволить людям отримати абсолютно нові послуги, зокрема інтерактивне телебачення, електронне урядування, підвищення якості менеджменту, абсолютно нові умови роботи ІТ-сектору в Україні, наголосив Петро Порошенко.

“Стандарт 5G – нові можливості для людей, для ІТ-сектору, для Уряду, нові надходження до бюджету, нові інвестиції в Україну, – сказав  Глава держави. – І ми маємо зробити усе необхідне, щоб у 2020 році в Україні стандарт 5G працював”.

Нагадаємо, компанія Google пропонує експериментальну нову систему, яка базується на єдиній уважній моделі послідовності для прямого перекладу мовлення в мову, не покладаючись на проміжні представлення тексту.

Також оператори шкідливого програмного забезпечення взяли на озброєння нову техніку обходу виявлення. Метод отримав назву Cipher Stunting і дозволяє видавати трафік, що генерується ботами, за трафік, що генерується користувачами.

Окрім цього, Європол за сприяння правоохоронних органів Болгарії, Німеччини, України, Молдови та інших країн ліквідував велике кіберзлочинне угрупування, що стоїть за поширенням банківського трояна GozNym, за допомогою якого зловмисники намагалися викрасти близько 100 мільйонів доларів у понад 40 тисяч компаній по всьому світу.

Поділитися
Exit mobile version