Услід за Google співпрацю з Huawei припинили ще чотири великі компанії

2 хв. читання
huawei usa 2

Великі американські корпорації  Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. призупиняють постачання своїх продуктів та програмного забезпечення китайській телекомунікаційній компанії Huawei.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, пише УНІАН.

Усі компанії повідомили своїх співробітників, що не будуть здійснювати поставки Huawei до отримання повідомлення від влади США.

Як відомо, раніше бізнес-контакти з Huawei призупинила Google. Приводом для переривання співпраці з китайською компанією стало її внесення в чорний список Мінторгу США. Це сталося після того, як президент Дональд Трамп підписав указ, оголосивши режим “національного НС” у зв’язку з загрозами інформаційних технологій.

При цьому США не виключали можливих послаблень для Huawei. Як розповіли в американському Мін’юсті, юрособам, які вже працюють з обладнанням китайської компанії, буде надаватися тимчасова ліцензія, щоб дати можливість підтримувати стабільну роботу своїх мереж і обладнання зв’язку.

Нагадаємо, компанія Google пропонує експериментальну нову систему, яка базується на єдиній уважній моделі послідовності для прямого перекладу мовлення в мову, не покладаючись на проміжні представлення тексту.

Також оператори шкідливого програмного забезпечення взяли на озброєння нову техніку обходу виявлення. Метод отримав назву Cipher Stunting і дозволяє видавати трафік, що генерується ботами, за трафік, що генерується користувачами.

Окрім цього, Європол за сприяння правоохоронних органів Болгарії, Німеччини, України, Молдови та інших країн ліквідував велике кіберзлочинне угрупування, що стоїть за поширенням банківського трояна GozNym, за допомогою якого зловмисники намагалися викрасти близько 100 мільйонів доларів у понад 40 тисяч компаній по всьому світу.

Поділитися
Exit mobile version