Signal розширює зашифровані групові відеодзвінки до 40 осіб

2 хв. читання
hero image.fill .size 1248x702.v1623391704

Додаток для обміну повідомленнями Signal збільшив кількість учасників групових відеочатів з 5 до 40 осіб, зберігаючи наскрізне шифрування.

Некомерційна організація Signal оголосила про зміну 15 грудня; наскрізне шифрування означає, що лише учасники дзвінка можуть переглядати повідомлення або відео. Ніхто, включно з постачальником повідомлень, державними органами чи хакерами, не може переглядати дзвінки, якщо учасник не прийме їх у відеосесію або вони не викрадуть Ваш пристрій.

Signal найбільш відомий тим, що пропонує наскрізне шифрування повідомлень. Однак розробники програми почали працювати над зашифрованими груповими відеочатами лише минулого року під час розпалу пандемії, перш ніж запустити його в грудні минулого року.

Нове обмеження Signal на 40 учасників є вищим, ніж у деяких конкуруючих програм обміну повідомленнями. Наприклад, WhatsApp пропонує наскрізні зашифровані відеодзвінки для восьми учасників, тоді як FaceTime від Apple підтримує до 32 осіб одночасно.

З іншого боку, Zoom дає змогу проводити наскрізний зашифрований відеосеанс з участю до 200 учасників, хоча користувачам доводиться докладати всіх зусиль, щоб активувати налаштування шифрування.

Якщо Ви сподіваєтеся, що Signal Foundation зможе розширити кількість учасників відеодзвінків понад 40 учасників, є хороші новини: некомерційна організація заявила, що одного дня це стане можливим.

У дописі в блозі Signal Foundation пояснили, що розширення функції групового відеодзвінка з п’яти учасників до 40 передбачало створення серверів, які зможуть переадресовувати відеодзвінок всім учасникам без перегляду або зміни даних. Згодом Signal Foundation зупинився на написанні комп’ютерного коду для сервера з нуля, використовуючи мову програмування Rust.

“Зараз сервер обслуговує всі групові дзвінки Signal, легко масштабується до 40 учасників (можливо і більше у майбутньому)”, – пише некомерційна організація. Ключі шифрування, необхідні для захисту дзвінків, також продовжують надходити з пристроїв користувача, а не з серверів.

“Коли клієнт приєднується до дзвінка, він генерує ключ і надсилає його всім іншим клієнтам дзвінка через повідомлення Signal”, – додали в Signal Foundation. “Кожного разу, коли будь-який користувач приєднується або залишає виклик, кожен клієнт у дзвінку генерує новий ключ і надсилає його всім клієнтам у дзвінку. Цей ключ починає використовуватися через 3 секунди.”

Поділитися
Exit mobile version