Смартфон хочуть навчити розуміти голос користувача пошепки

1 хв. читання
voice searc 1

Компанія Microsoft отримала патент на нову технологію – тихе голосове введення, що дозволяє користувачеві пошепки віддавати команди смартфону або іншому електронному ґаджету. Про це пише Український телекомунікаційний портал.

Функція голосового введення знайома майже всім користувачам “розумних” пристороїв. Проте не зовсім зручно розмовляти з телефоном, колонкою чи іншим “розумним” ґаджетом, їдучи в автобусі або перебуваючи десь у громадському місці. Тому Microsoft знайшла вирішення цієї проблеми і запатентувала технологію тихого голосового введення.

За задумом інженерів компанії, користувач повинен піднести пристрій подалі від обличчя, а спеціальне програмне забезпечення має відокремити голосові команди від стороннього шуму, в тому числі звуків дихання.

Для автоматичного переходу пристрою в режим тихого голосового введення Microsoft пропонує використовувати сенсори наближення. Описує патент і оптимальне розташування мікрофонів для введення тексту пошепки, і можливість підключення навушників для інтерактивного спілкування з пристроєм.

Поділитися
Exit mobile version