Смартфонізація: мобільні додатки замінюють пошук та витісняють сайти

2 хв. читання

В Україні склалася нова тенденція – кориcтувачі смартфонів шукають вирішення питання не через пошуковик Google, а одразу заходять у магазин додатків Play Маркет та завантажують застосунок. Про це йдеться в аналітиці компанії Evo.

У пошуку Play Маркет вже зараз можна знайти класичні запити: «продати одяг Київ», «купити одяг», «купити плаття» тощо.

google play market

За даними аналітичної платформи Statista, 69% встановлених неігрових додатків користувачі знаходять в Play Маркеті, а не в пошукових системах.

«У світі 5,1 млрд мобільних користувачів. Вони стали частіше купувати: якщо в 2015 мілленіали активно користувалися додатком Facebook, то зараз №1 для них – Amazon. Мобільний додаток для e-commerсe більше не опція, а необхідність », – говорить Олександр Роєнко, керівник онлайн-сервісу для покупки і продажу речей Shafa.ua.

Крім того, такі мобільні рішення допомагають повертати клієнтів, зацікавлювати їх і мотивувати приходити частіше. Аналітики відзначають, що в додатку «Шафи» користувачі проводять більше 30 хвилин в день, тоді як в мобільній версії сайту – 13.

“У додатку є важливі для користувачів функції, які складніше втілити в мобільній версії продукту. Наприклад, повідомлення про події: у «Шафі» це можливість додати товар в Вибране, нові повідомлення, відгуки, – говорить  Владислав Білогородський, керівник відділу розробки мобільних додатків Shafa.ua. – У додатку користувач дізнається про це миттєво, в веб-версії – тільки з email-повідомлення. У додатку для покупки і продажу речей шлях клієнта інший: він робить менше рухів. Алгоритм підбирає для користувача найкращі товари, спираючись на його переваги. Це економить час і підвищує шанс покупки. Такі додаткові цінності і утримують користувачів в додатку”.

Також за даними розробників “Prom.Покупки”, частота замовлень на одного користувача мобільного застосування в 13 разів вище, ніж у веб-версії. Середня виручка на клієнта також більше в кілька разів.

“Найімовірніше, скоро і офлайн-рітейлери будуть розвивати мобільний напрямок. Так вони нарешті оцифрують свій асортимент і розвантажать офлайн-точки за допомогою кур’єрських, поштових доставок, самовивозу. Ці прогресивні зміни будуть тільки на користь бізнесу і споживачам”, – вважає Ольга Білоус, керівник мобільного департаменту EVO.

Поділитися
Exit mobile version