Смартфони Android мають 10 функцій, яких не знайти в iPhone

5 хв. читання

Суперечка про те, що краще iOS чи Android, вже давно не актуальна. Обидві ОС мають як свої плюси, так і мінуси. При цьому абсолютно ідентичними їх назвати не вийде при всьому бажанні.

Про відмінності цих операційних систем, які ж функції Android не доступні власникам iPhone і iPad, пише Androidinsider.

Always-on-Display

Якщо Ви використовуєте Android-пристрій з OLED-дисплеєм, то функція Always-on-Display буде для Вас вкрай корисною. Погодьтеся, Вам не потрібно, щоб вмикалося підсвічування всього дисплея, якщо Ви хочете просто подивитися час, дату, повідомлення або іншу інформацію. Always-on-Display оптимізує роботу заблокованого екрану, дозволяючи значно заощадити заряд батареї.

Кілька користувачів для одного пристрою

Перемикатися між різними користувачами на Android дуже легко. При цьому кожен користувач матиме свій набір програм, фотографій і контактів. На яблучних пристроях такого немає. Якщо Ви хочете поділитися своїм гаджетом із друзями або членами сім’ї, то Вам доведеться забути про конфіденційність.

Android 10.0 Q GOOGLE

Instant Apps

Google додала цю справді корисну функцію для Android зовсім недавно. Завдяки їй Ви можете спробувати додатки, які доступні в Google Play Store, не завантажуючи їх на свій пристрій. Після використання програми, якщо вона Вам не сподобається, немає необхідності проходити через весь процес встановлення/видалення. Шкода, що підтримують її поки не всі програми.

Нічний режим для камери

Однією з особливостей камери Android (хоча і на iPhone вона вище усіляких похвал), є нічний режим. Популярні Android-смартфони, такі як Pixel, OnePlus, Samsung і Hauwei, оснащені нічним режимом, призначеним для поліпшення фотографій при зйомці в умовах низького освітлення. Нічний режим – це, здебільшого, програмна опція, так що Apple цілком могла б її додати.

Закрити всі додатки

Ми всі використовуємо десятки додатків на наших смартфонах кожен день. І багато хто з них “висять” в сплячому режимі, витрачаючи заряд батареї. Якщо Ви хочете закрити всі програми на iOS, то Вам потрібно закрити кожну з них окремо. На Android закрити всі програми можна одним натисканням.

Додатки за замовчуванням

Однією з переваг Android-пристроїв є те, що Ви можете встановити додатки за замовчуванням для різних функцій, такі як перегляд веб-сторінок, телефонні дзвінки, текстові повідомлення і відкриття посилань. Ви навіть можете замінити віртуального помічника на вашому смартфоні.

Віджети на головному екрані

Так, віджети існують і на iOS. Але на Android, вони куди корисніші, так як Ви можете закріпити їх у будь-якому місці на головному екрані. У той час, як на iOS Ви можете використовувати віджети лише в певній галузі. Та й їх функціональність сильно обмежена.

Персоналізація

Тут у Android немає рівних. Ви можете поміняти все, що хочете. Від шпалер і значків додатків до кастомних лаунчерів, які змінюють Вашу систему. Можна навіть перетворити Android у практично повну копію iOS. А ось на пристроях із Купертіно такий фінт провернути вийде.

Розділений екран

Функція поділу екрана вже є на пристроях Apple, але Ви можете використовувати її повноцінно тільки на iPad. Чому не можна ввести її і на смартфонах? Адже можливість поділу екрана на Android-смартфонах присутня. Причому дуже давно.

Відправлення файлів через Bluetooth

У Apple є прекрасний AirDrop, але його функціональність дуже сильно обмежена. Ви не можете, наприклад, передати другу аудіофайл або документ. На Android з цим проблем немає. Ви спокійно відправляєте те, що хочете і тому, кому хочете.

До речі, Ви знаєте, що таке NFC, які має переваги і особливості? Адже сьогодні вона є головною бездротовою технологією завдяки поширенню систем безконтактних платежів. 

Також фахівці Check Point виявили новий вид шкідливого ПЗ для Android, який встиг заразити більше 25 млн пристроїв.

Стало відомо, що Facebook вбудовує приховані коди в фотографії, завантажені користувачами на сайт. Компанія може відстежувати пов’язану з ними активність і використовувати ці дані для таргетованої реклами.

Окрім цього, дослідник із безпеки Лаксман Мутія (Laxman Muthiyah) повідомив про критичну уразливість в мобільному додатку Instagram. Експлуатація уразливості дозволяла скинути пароль для всіх облікових записів Instagram і отримати повний контроль над ними.

Поділитися
Exit mobile version