Смартфони і планшети призводять до зменшення сну у дітей – ДОСЛІДЖЕННЯ

3 хв. читання

Маленькі діти, які грають на смартфонах і планшетах, здається, сплять трохи менше, ніж ті, хто цього не роблять, кажуть дослідники.

Кожна година використання тачскріну може означати на 15 хвилин менше сну, сказано в дослідженні, опублікованому в журналі Scientific Reports.

Водночас у дітей, які грають із гаджетами, здається, швидше розвивається дрібна моторика.

Експерти називають це дослідження вчасним, але додають, що не слід надмірно хвилюватися через нього.

Останнім часом використання тачскрінів удома значно зросло, але про те, як вони впливають на розвиток дитини, відомо мало.

Проведенні дослідження науковці Лондонського університету Біркбек показали, що 75% дітей щодня використовують тачскріни.

У віковій категорії 6-11 місяців ними користувалася половина дітей, а у віці 2-3 років – 92%.

Діти, які гралися з гаджетами, менше спали вночі і більше – вдень, свідчать результати.

Загалом на кожну годину, проведену з тачскріном, припадає на 15 хвилин менше сну.

Це дослідження не є остаточним. Але за словами експертів, воно, “здається, вказує, що тачскріни мають якийсь зв’язок із можливими проблемами сну”.

Водночас дослідження показало, що в дітлахів, які активно використовують тачскріни (проводять пальцями, а не просто дивляться), швидше розвивається моторика.

Children Phones

Чи треба давати дітям гратися з гаджетами?

Це дуже непросте запитання, наука поки що відстає від технологій і ще дуже рано робити якісь чіткі заяви. Але найкраще слідувати тим само правилам, що й стосовно телебачення.

Наприклад, обмежувати час користування гаджетами, не давати їх дитині за годину до сну, забезпечувати малятам фізичну активність та стежити, щоб ігровий контент відповідав їхньому віку.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version