Старі Mac не можуть отримати оновлення Windows через несумісність драйверів

3 хв. читання

Корпорація Microsoft заборонила установку останнього оновлення Windows 10 (1903) на застарілі комп’ютери Apple. До списку входять всі Mac, які випустили до 2012 року. Про це повідомляє AppleInsider.

Як стверджують представники Microsoft, зроблено це з метою безпеки – вся справа в несумісності драйверів.

Мова йде лише про версію Windows 10 May Update. Під час спроби встановити це оновлення або ж запустити установку з нуля, користувачі Mac можуть побачити наступне повідомлення: “Mac HAL Driver – machaldriver.sys: на вашому ПК встановлено драйвер або сервіс, що не сумісний з цією версією Windows 10”.

Компонент HAL є наче “прошарком” між апаратним та програмним забезпеченням. Перш за все даний модуль призначений для приховування відмінностей в апаратному забезпеченні, для запуску ядра ОС.

macos9

У Microsoft заявили, що з цією проблемою можуть зіткнутися власники і новіших комп’ютерів Apple – якщо використовується стара версія Boot Camp або драйверів Windows Support. У компанії запевнили, що роботу буде відновлено до кінця липня – тоді стане доступним наступне велике оновлення безпеки.

Аби не чекати вирішення проблеми від Microsoft, можна власноруч оновити драйвери Windows на нашому Mac. Для цього:

  • Перезавантажте macOS.
  • Вставте флешку або будь-який інший накопичувач.
  • Відкрийте “Асистент Boot Camp” та оберіть в контекстному меню “Дії – Завантажити ПЗ підтримки Windows”.
  • Збережіть завантажені драйвери на флешці.
  • Запустіть Windows 10 та встановіть нові драйвери, використовуючи setup.exe.

Після успішної установки драйверів і перезавантаження операційної системи користувачі зможуть без проблем встановити Windows 10 May Update на свій Mac.

Нагадаємо, незвичайний майнер LoudMiner, який здатний добувати криптовалюта на різних операційних системах, виявили експерти компанії ESET. Існують дві версії загрози для macOS і одна для Windows.

Також Facebook протягом декількох років використовували у якості майданчика для поширення троянівдля віддаленого доступу, в тому числі Houdini, Remcos і SpyNote.

Окрім цього, у втручанні у роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України затримали 24 річного киянина, який маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

До речі, YouTube, Chrome, Play Music/YouTube Music та Play Store є винуватцями швидкого витрачання трафіку. На щастя, Android має ряд інструментів, які допомагають зберігати трафік кожного місяця.

Поділитися
Exit mobile version