Mozilla виправила помилку блокування антивірусами сайтів

2 хв. читання
firefox block video

Через більш ніж півроку інженери компанії Mozilla знайшли рішення проблеми, через яку користувачі стикалися з неможливістю відвідування деяких сайтів, які використовують HTTPS.

У версії Firefox 68 з’явиться механізм, який автоматично виправляє певні TLS-помилки, що часто виникають при спробі встановленого на системі антивірусного ПЗ перехопити HTTPS-з’єднання.

Після виходу версії Firefox 65 багато користувачів почали скаржитися на неможливість отримати доступ до деяких сайтів, які працюють за HTTPS. Проблема була пов’язана з встановленням антивірусами власних SSL-сертифікатів у сховища Firefox і Windows, що призводило до порушення підключення до сайтів.

За словами представників Mozilla, у версії Firefox 68, вихід якої запланований на 9 липня, буде активована спеціальна опція в налаштуваннях about:config, покликана запобігти обриву з’єднання з HTTPS-сайтами. При активації налаштування security.enterprise_roots.enabled Firefox почне довіряти всім сертифікатам, імпортованим в сховище ОС “користувачем, адміністратором або встановленим на комп’ютері програмою”.

Ця функція буде доступна у версіях Firefox для Windows і macOS. Також зазначається, що вона буде активована за замовчуванням.

Нагадаємо, незвичайний майнер LoudMiner, який здатний добувати криптовалюта на різних операційних системах, виявили експерти компанії ESET. Існують дві версії загрози для macOS і одна для Windows.

Також Facebook протягом декількох років використовували у якості майданчика для поширення троянівдля віддаленого доступу, в тому числі Houdini, Remcos і SpyNote.

Окрім цього, у втручанні у роботу Державних реєстрів Міністерства юстиції України затримали 24 річного киянина, який маючи у користуванні ключі доступу до реєстрів, за гроші проводив незаконну перереєстрацію майна на підставних осіб.

До речі, YouTube, Chrome, Play Music/YouTube Music та Play Store є винуватцями швидкого витрачання трафіку. На щастя, Android має ряд інструментів, які допомагають зберігати трафік кожного місяця.

Поділитися
Exit mobile version