Суд підтримав блокування Telegram у Росії

2 хв. читання
telegram block

Московський міський суд 14 червня визнав законним блокування месенджера Telegram на території Росії.

Таким чином рішення суду попередньої інстанції вступило в силу, пише Новое время з посиалнням на ТАСС.

“Рішення суду першої інстанції залишити без зміни, скаргу представника Telegram – без задоволення”, – оголосила постанову суддя.

Раніше на засіданні Мосміськсуду представник Telegram Раміль Ахметгаліев заявив, що Telegram не довіряє ФСБ Росії, так як раніше вона направляла запити на дешифрування листування неіснуючих користувачів.

“Отримавши запит на отримання ключів дешифрування листування, поданий ФСБ після теракту в метро Санкт-Петербурга, у компанії виникли підозри, так як запит стосувався конкретних користувачів, але з’ясувалося, що ці люди не були користувачами Telegram. Питання про співпрацю з ФСБ поки стоїть відкритим, у компанії сумніви поки не розсіяні”, – сказав Ахметгаліев.

У свою чергу представник ФСБ розповіла суду, що служба не отримувала відповіді від Telegram, в тому числі із зазначенням на виниклі складнощі.

Telegram оскаржить в Президії Мосміськсуду рішення про блокування месенджера, законність якого в четвер визнала апеляційна інстанція. Про це повідомив представник месенджера Раміль Ахметгаліев.

“Ми будемо використовувати можливості для оскарження, наступна інстанція – касаційна в Президії Мосміськсуду”, – сказав юрист.

Ахметгаліев пояснив, що після Президії Мосміськсуду буде подана скарга до Верховного суду, що необхідно для вичерпання можливостей щодо оскарження в Росії.

“Після цього буде подана скарга до Європейського суду з прав людини, який вже зацікавився цією справою і запросив копію прийнятого сьогодні рішення Мосміськсуду”, – додав він.

Крім того, представник Telegram Павло Чиков повідомив, що Верховний суд Росії 9 серпня розгляне скаргу месенджера на рішення ВС, який визнав законним наказ ФСБ Росії про встановлення процедури надання відомству ключів для розшифровки електронних повідомлень користувачів.

Поділитися
Exit mobile version