Apple захистила iOS 12 від зламу поліцією і хакерами

1 хв. читання
ios passcode

Компанія Apple додала в бета-версію iOS 12 функцію USB Restricted Mode, яка унеможливлює злам смартфона або планшета через порт Lighting. Раніше таким чином американська поліція отримувала доступ до вмісту пристроїв за допомогою спеціального інструменту – GrayKey, пише Економічна правда з посиланням на Reuters

За допомогою спеціального пристрою співробітникам поліції вдавалося обходити заводське шифрування Apple, яке компанія використовувала на всіх моделях iPhone без винятку.

Однак зараз Apple працює над новим типом шифрування даних користувача, яке зведе користь від пристроїв GrayKey нанівець.

При активації нового типу шифрування всі підключення до USB-порту більше ніж через годину після останнього розблокування пристрою користувачем, будуть призводити тільки до зарядки пристрою.

Таким чином, у поліції буде зовсім мало часу, щоб використовувати програмне забезпечення GrayKey для отримання тривалого доступу до призначених даних на смартфоні.

Повідомляється, що нова функція з’явиться в бета-версіях iOS 11.4.1 і iOS 12.

Представники компанії Apple заявили, що це просто нове оновлення безпеки, а не відповідь на ті чи інші дії з боку поліції.

Нагадаємо, Apple ввела ряд нових обмежень в правила для розробників, заборонивши майнінг та продаж баз контактів.

Поділитися
Exit mobile version