Систему розпізнавання облич заборонили у Сан-Франциско навіть поліцейським

2 хв. читання
face detection

У Сан-Франциско заборонили використання систем розпізнавання обличчя. Це перше місто в США, яке заборонило цю технологію, пише BBC.

Системи не дозволять використовувати місцевим агентствам, таким як міська транспортна влада або правоохоронні органи.

Крім того, будь-які плани з придбання будь-якої нової технології спостереження тепер мають бути затверджені керівництвом міста.

Противники такого підходу повідомили, що це загрожуватиме безпеці людей і перешкоджатиме боротьбі зі злочинністю.

Ті, хто висловлюється за цей крок, сказали, що технологія, якою вона є сьогодні, є ненадійною і сприяє порушенню конфіденційності та свободи людей, в якому нема потреби.

Зокрема, опоненти використання технології стверджували, що системи є схильними до помилок, особливо при роботі з жінками або людьми з темнішою шкірою.

“Таким голосуванням Сан-Франциско наголосило, що технологія спостереження за обличчям несумісна зі здоровою демократією і що мешканці заслуговують на голос у прийнятті рішень про високотехнологічний нагляд”, – заявив Мат Кейгл з Американського союзу громадянських свобод у Північній Каліфорнії.

Очікується, що це рішення остаточно стане частиною місцевого законодавства після другого голосування наступного тижня.

Ухвалене в Сан-Франциско рішення викликало незадоволення прибічників технології, які вважають, що вона може допомогти боротися зі злочинністю.

“Замість відвертої заборони, ми вважаємо, що мораторій був би більш доречним”, – сказав Джоел Енгардіо, віце-президент організації Stop Crime SF.

“Ми погоджуємося, що існують проблеми з технологією ідентифікації особи і вона не має використовуватися сьогодні. Але технологія поліпшиться, і це може бути корисним інструментом для громадської безпеки, якщо використовувати відповідально”, – наголосив він.

Нові правила не застосовуватимуться до заходів безпеки в аеропорту або морському порту Сан-Франциско, оскільки ними керують федеральні, а не місцеві агентства.

Нагадаємо, додаток WhatsApp дозволяв хакерам встановлювати на телефони шкідливу програму для стеження за користувачами, визнав власник одного з найпопулярніших месенджерів Facebook.

Також, найбільш поширеними серед шкідливих програм у квітні 2019 року в Україні були загрози, які показують рекламу.

Окрім цього, пристрої на iOS позбавлені можливості впливати на зовнішній вигляд інтерфейсу системи, тому замінити іконки додатків неможливо. Однак існує спосіб вирішити цю проблему.

Поділитися
Exit mobile version