Яким буде темний режим Android Q саме на Вашому смартфоні?

3 хв. читання

Масштабне оновлення операційної системи від Google Android Q офіційно принесе на пристрої очікувану багатьма користувачами темну тему (Android Dark Mode). Минулої конференції Google IO 2019 відвідувачам пропонували особисто дізнатися, як виглядає це нововведення, і ті щасливчики виявилися вельми задоволені. Щоправда поки є невеликі нюанси в роботі.

Варто відразу зауважити, що до Android Q оновляться не всі пристрої. Деякі отримають підтримку трохи пізніше, а інші не отримають її взагалі. Але не варто засмучуватися, адже щось схоже на Android Dark Mode можна використовувати і на Android Pie.

Темна тема на Android Q

Темна тема набагато менше впливає на очі особливо в нічний час. При цьому сама функція працює за системою “вкл\викл”. Інтенсивність чорного кольору можна змінювати за допомогою спеціального повзунка. Крім цього, сам перемикач можна винести в меню швидкого доступу для того, щоб не копатися в нетрях пристрою для його активації.

При цьому в актуальній на цей момент Android Q beta 3 темна тема застосовується поки що не до всіх програм. Як стверджують очевидці, тільки меню налаштувань і повідомлень перемикається на темний режим. Як і деякі фірмові програми Google. Сторонні програми повинні будуть мати свою власну темну тему. Інакше зовнішній вигляд їх додатків залишиться незмінним незалежно від налаштувань пристрою.

dark mode google

Темний режим для Android Pie і окремих додатків

Меню налаштувань і окремі додатки можуть отримати темну тему вже зараз.

Перейдіть в налаштування вашого смартфона і знайдіть там пункт “Екран”. У самому низу цього пункту Ви повинні будете знайти підпункт “Тема”. За замовчуванням бігунок встановлений в положенні “Автоматично (на основі шпалер)”. Відключивши його, ви зможете змінити колір меню налаштувань і повідомлень з білого на чорний.

А ось з окремими додатками буде вже складніше. Офіційні та встановлені програми на кшталт календаря дозволять вам використовувати темний колір. Це ж стосується і, наприклад, YouTube. І, якщо при наявності Android 10 Q додатки будуть “автоматом” пропонувати вам змінити тему, то на Android Pie вам потрібно буде змінювати все вручну.

Однак чи будуть сторонні розробники оснащувати свої програми для 9 версії Android подібними функціями – велике питання. Вже зараз деякі виробники відмовляються від цього, роблячи ставку на майбутні версії ОС.

До речі, нещодавно компанія Google випустила браузер Chrome 74, який став одним з найбільш суперечливих апдейтів для найпопулярнішого веб-браузера в світі. Особливо це стосується Windows 10.

Нагадаємо, додаток WhatsApp дозволяв хакерам встановлювати на телефони шкідливу програму для стеження за користувачами, визнав власник одного з найпопулярніших месенджерів Facebook.

Також, найбільш поширеними серед шкідливих програм у квітні 2019 року в Україні були загрози, які показують рекламу.

Окрім цього, пристрої на iOS позбавлені можливості впливати на зовнішній вигляд інтерфейсу системи, тому замінити іконки додатків неможливо. Однак існує спосіб вирішити цю проблему.

Поділитися
Exit mobile version