Додаткові можливості Face ID та Touch ІD, про які ви могли не знати. Як увімкнути?

3 хв. читання

Сканер 3D форми особи, який був розроблений Apple, був представлений компанією 12 вересня 2017 року. Ця технологія заміняє Touch ID. Дозволяє розблокувати пристрій, здійснювати покупки в iTunes Store, App Store та iBooks. Сканер визначає 30 тисяч точок на обличчі користувача, та запам’ятовує його. Система пристосовується до змін обличчя, надягання окулярів, відрощування бороди тощо.

Пропонуємо Вашій увазі поради з підвищення безпеки Face ID та ще кілька лайфхаків із керування iPhone.

Як додати другу особу для Face ID?

Це можна зробити в меню “Face ID і код-пароль” в “Налаштуваннях”. Потрібно вибрати пункт “Альтернативний зовнішній вигляд” і слідувати рекомендаціям на екрані.

Можливість знадобиться, якщо Ви іноді сильно змінюєте зовнішність: наприклад, відрощуєте або збриваєте бороду.

Її ж можна використовувати, щоб додати в Face ID чоловіка або іншу довірену особу.

face id 1

Як включити контроль уваги Face ID?

Відкрийте “Налаштування”, перейдіть в розділ “Основні”, розгорніть меню “Універсальний доступ” і виберіть пункт “Face ID і увага”.

Переведіть в активний стан перемикач “Вимагати увагу для iOS”, щоб iPhone не розблоковувати, коли Ви на нього ніхто не дивиться, навіть якщо особу вже розпізнано.

Таким чином Ви зможете захистити дані на смартфоні, коли спите. Розблокувати його без вашого відома не вийде.

Як опустити інтерфейс на iPhone без кнопки Home?

Опустити інтерфейс iOS вниз можна за допомогою функції “Зручний доступ”. За допомогою неї можна дотягнутися до верхніх елементів системи і додатків, використовуючи одну руку.

На iPhone з кнопкою Home вона ввімкнена за замовчуванням. Щоб активувати її, потрібно двічі доторкнутися до Touch ID.

На iPhone без кнопки Home ввімкнути “Зручний доступ” можна в меню “Налаштування” → “Універсальний доступ”. Щоб увімкнути її, потрібно змахнути зверху вниз у нижнього краю екрану.

Як запустити трекпад клавіатури без 3D Touch?

Щоб активувати трекпад для переміщення курсору на iPhone з підтримкою 3D Touch, потрібно натиснути на клавіатуру із зусиллям.

На інших iPhone для ввімкнення трекпада досить затиснути пробіл.

До речі, в Сан-Франциско заборонили використання систем розпізнавання обличчя. Це перше місто в США, яке заборонило цю технологію.

Нагадаємо, додаток WhatsApp дозволяв хакерам встановлювати на телефони шкідливу програму для стеження за користувачами, визнав власник одного з найпопулярніших месенджерів Facebook.

Також, найбільш поширеними серед шкідливих програм у квітні 2019 року в Україні були загрози, які показують рекламу.

Окрім цього, пристрої на iOS позбавлені можливості впливати на зовнішній вигляд інтерфейсу системи, тому замінити іконки додатків неможливо. Однак існує спосіб вирішити цю проблему.

Поділитися
Exit mobile version