Тести мереж 5G показали результат швидкості до 1.8 Гбіт/с

2 хв. читання
nokia 5G

Підприємство Opensignal, яке записує “реальні” показники зі смартфонів, протестувало мережі 5G у 8 країнах.

Згідно з новими тестами від Opensignal в США найвищі швидкості 5G у світі. Користувачі можуть отримати до 1.8 Гбіт/с на своїх пристроях. Це у 2.7 рази швидше, ніж максимальна швидкість 678 Мбіт/с, досягнута в мережах 4G в США.

Високі показники в США пояснюються тим фактом, що оператори використовують спектр міліметрових хвиль. Це забезпечує високу пропускну здатність, але коротший діапазон. Це можна порівняти з усіма іншими країнами, які використовують спектр середнього діапазону нижче 6 ҐГц.

На другому місці опинилася Швейцарія, де користувачі 5G можуть отримати швидкість 1.1 Гбіт/с (зростання у 2.6 рази), тоді як Австралія була єдиною країною, де 4G випередив 5G. Це можна пояснити тим фактом, що мережі 4G в Австралії можуть досягати 950 Мбіт/с, що близько до теоретичного максимуму.

У Великій Британії були найповільніші швидкості з усіх тестованих країн – 569 Мбіт/с. Це в 1.3 рази вище, ніж у 4G.

Vodafone запустив свою мережу 3 липня, після тестування Opensignal. В той час як Three та O2 планують почати роботу в 2019 році. Проте, Opensignal вважає, що 5G швидко покращиться, оскільки оператори розгорнуть новий спектр, а ітерації технології дозволяють комбінувати кілька смуг.

До речі, Google тестує окрему панель управління відтворенням, яка буде вбудована в інтерфейс настільної версії Chrome.

Також більше десяти мільйонів власників смартфонів Samsung встановили шахрайський додаток Updates for Samsung, що видається кіберзлочинцями за оновлення прошивки.

Окрім цього, дослідники з Міжнародного інституту комп’ютерних наук стверджують, що 1325 додатків, доступних для завантаження в Google Play, шпигують за користувачами без їх дозволу.

Поділитися
Exit mobile version