ТОП-100 найпоширеніших паролів 2017 року

2 хв. читання

SplashData опублікували свій щорічний список найгірших паролів року, дивлячись на який зрозуміло одне: ми зовсім не вчимося.

Цей список створюється за допомогою даних з більш ніж п’яти мільйонів паролів, зламаних хакерами в 2017 році. Як відзначають SplashData, останні два роки були особливо руйнівними для забезпечення безпеки даних , відбулося кілька широко розповсюджених хакерських атак та навіть спроби вимагання.

І все ж, люди продовжують використовувати прості паролі для захисту своєї інформації. Наприклад, “123456” та “password” займають перші дві сходинки топу вже четвертий рік поспіль.

За оцінками SplashData, майже 10% людей використовували принаймні один з 25 найгірших паролів у цьому році, а майже 3% людей використали найгірший пароль – “123456”.

Є й деякі новачки цьогорічного топ-100, наприклад, “starwars”, які долучилися до списку під номером 16.

“На жаль, хоча новий епізод може стати фантастичним доповненням до франшизи “Зоряні війни”,”starwars”- це небезпечний пароль для використання”, – сказав генеральний директор SplashData Морган Слейн. “Хакери використовують загальні поняття з поп-культури та спорту, щоб потрапити в онлайн-рахунки, оскільки вони знають, що багато людей використовують ці прості для запам’ятовування слова”.

SplashData (та інші організації, які зібрали подібні дані) надають ті самі поради рік за роком, щоб захистити свої дані:

  1. Використовуйте паролі з дванадцяти або більше символів із змішаними типами, включаючи верхні та нижні регістри.
  2. Створюйте окремий пароль для кожного веб-сайту.
  3. Використовуйте менеджер паролів для створення безпечних паролів з набору випадкових символів і автоматичного входу на веб-сайти.

У випадку, якщо це незрозуміло, SplashData попереджає, що “використання будь-якого з паролів у цьому списку призводить до серйозного ризику крадіжки особистих даних”.

Змініть пароль сьогодні.

Top 100 Worst Passwords of 2017a 1 2

Джерело: Fortune

Поділитися
Exit mobile version