Третина українців через смартфон купують в Інтернеті, – дослідження

2 хв. читання

Українці почали частіше дивитися відео за допомогою цифрових пристроїв, а не телевізорів, платити за контент та зраджувати соцмережам з месенджерами. Про це йдеться у дослідженні агентства Isobar Ukraine, пише Mediasat.

Ось 10 фактів про діджиталізацію України:

1.

Зміна парадигми від «ТV-centric» до «Digital-centric» тепер уже глобальна даність. На відміну від традиційних медіа, Інтернет – єдине медіа, у якого росте популярність серед населення. В 2018 році його охоплення виросло до 73% або 23 мільйонів користувачів в місяць.

digital 1

2.

Найбільш цікаву для брендів аудиторію в діапазоні від 18 до 40 років значно легше знайти в Інтернеті, ніж охопити за допомогою ТБ. Ця аудиторія в середньому проводить в Мережі в місяць на 16 годин більше, ніж за переглядом телевізора. І навіть під час перегляду телепередач половина Інтернет-користувачів паралельно відволікаються на свої цифрові ґаджети.

3.

9 з 10 українців у віці від 12 до 35 років використовують Інтернет. При цьому найбільший приріст показує аудиторія 45+. Вона виросла на 80% за останні 6 років.

4.

Смартфон – пристрій “номер один” для українських Інтернет-користувачів будь-якого віку. Показово, що 31% користувачів використовують смартфон для оформлення покупок.

5.

Через рік після блокування російських ресурсів значно впало їх охоплення, а іноземні майданчики стали монополістами в своїх категоріях.

6.

Месенджери витісняють уже звичні для нас соціальні мережі. Найшвидше у використанні росте Тelegram з ростом охоплення на 600% за рік.

7.

Близько 5 мільйонів українців регулярно грають в онлайн-ігри.

8.

Тільки 34% міського населення України здійснюють онлайн-покупки.

9.

Категорія одягу витіснила електроніку та побутову техніку з першого місця в списку найбільш речей, які найбільше купують в Інтернеті.

10.

Близько 2% українців здійснювали безконтактну оплату за допомогою смартфона в 2017 році.

Поділитися
Exit mobile version