За незаконну онлайн-трансляцію фільму “Кіборги” – до шести років тюрми

1 хв. читання

Роботу піратського сайту kinoprostir.com, який протягом трьох років надавав можливість своїм користувачам без дозволу правовласників відтворювати і розповсюджувати велику кількість фільмів, припинила Кіберполіція України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, інтернет-ресурс без дозволу правовласників транслював український фільм «Кіборги», права на який належать компаніям, яких представляє Українська антипіратська асоціація. Остання звернулася до Департаменту кіберполіції Національної поліції Україн з інформацією про незаконне транслювання фільму.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

cyberpol 3

Працівники Кіберполіції викрили 31-річного чоловіка, який адміністрував даний ресурс. Сервер ресурсу знаходився за межами України. Внаслідок протиправної діяльності сайту правовласникам було завдано збитків більше ніж на 2,5 мільйона гривень.

На Київщині, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. Було вилучено комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, банківські картки та мобільний телефон, які підтверджують причетність чоловіка до цієї протиправної діяльності.

Вилучену техніку направлено на експертизу, після результатів якої вирішуватиметься питання щодо оголошення адміністратору сайту про підозру. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Поділитися
Exit mobile version