У Chrome можуть додати новий інструмент для захисту від відстежування користувачів

3 хв. читання
chrome canary new

Розробники Google Chrome запропонували додати підтримку нового тегу для HTML, щоб веб-розробники могли гарантувати, що користувачі їхніх сайтів не відстежуються сторонніми файлами cookie. Про це повідомляє Techradar.

Усі поточні веб-браузери дозволяють стороннім фреймам взаємодіяти з веб-сайтом, який їх вбудував. Це та річ, яку недобросовісні веб-розробники часто використовують, щоб вторгнутись у приватне життя відвідувачів та відстежити їхні дії в Інтернеті, а потім використовувати це в рекламі.

Передача даних через веб-сайти за допомогою iframe була прийнятною раніше – переходячи відключення сторонніх файлів cookie, розробники браузерів шукають засоби, щоб обмежити iframe надсилати дані назад на початковий веб-сайт, який вбудував їх. Відповідь Google – це новий вбудований iframe під назвою Fenced Frame, який компанія запропонувала як засіб для ізоляції даних користувачів та запобігання їх зчитуванню на інших веб-сторінках.

Google описує Fenced Frames як нову форму вбудованого документа, який допомагає встановити межу між сторінкою вбудовування та вбудованим документом між сайтами. Він стверджує, що цей новий тег забезпечить, що два веб-сайти не зможуть обмінюватися даними користувачів, по суті захищаючи користувачів від усіх способів зловживання конфіденційністю, включаючи відстеження. Розробники Chrome додатково обмежують Fenced Frames, не надаючи тегам доступу до внутрішніх областей зберігання браузера, включаючи кеш-пам’ять та об’єкт localStorage, за замовчуванням.

Хоча Google припускає, що нові теги все ще є прототипом і не перебувають у активній розробці, інсайдери свідчать, що вони були додані до останніх тестових збірок Chrome.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version