У Facebook Messenger додадуть розпізнавання обличчя

3 хв. читання

Ваші зусилля з налаштування параметрів конфіденційності на Facebook будуть зведені нанівець, коли допитливий друг візьме Ваш телефон і  побачить Ваші чати у Messenger.  Саме тому розробляється спосіб надійного блокування чатів з використанням обличчя як ключа.

Як пише Slashgear,  така опція може бути введена у Facebook Messenger вже найближчим часом.

Це безумовно корисна і дуже потрібна функція. Незалежно від того, наскільки Ви використовуєте шифрування або двофакторну автентифікацію, в момент, коли хтось інший отримає доступ до незаблокованого  телефона, ці заходи вже не потрібні. Звичайно, Ви також можете захистити заблокований екран телефона за допомогою відбитка пальця або фото обличчя, але це вимагає дій протягом  тих кількох критичних секунд, коли Ваш телефон і його вміст вразливі.

Розробник Джейн Манчун Вонг випадково відкрила нову функцію у програмі Facebook Messenger, яка дозволить користувачам заблокувати додаток після того, як вони його покинуть, миттєво або після затримки до 1 години. Крім того, можна було б розблокувати додаток інструментом, який  називаться “Face ID”.

FaceID Faceboook
І очевидно, що команда розробників Facebook Messenger працює над блокуванням програми за допомогою “Face ID”. Як видно на скріні вище, його можна увімкнути одразу після того, як користувач покине Messenger або після проходження певного часу з моменту останньої активності.  Здається, Face ID Не буде надсилатися або зберігатися серверами Facebook, відповідно до опису, показаного на скріншоті.

Але це ще не завершений продукт. Принаймні, це дозволяє припустити, що ті, хто ввімкнув цю функцію, все ще зможуть читати та відповідати на повідомлення в спливаючих сповіщеннях без увімкнення блокування, що лише знижує її безпеку.

Мабуть, що важливіше, дана опція передбачає, що дані розпізнавання облич не зберігатимуться на серверах Facebook. Чи буде вона впроваджувати власну технологію чи використовувати засоби Android та iOS – поки не зрозуміло. І чи справді воно буде працювати робити так, як було задумано – буде зовсім іншим питанням.

Нагадуємо, що увімкнення функції двоетапної аутентифікації для облікового запису Google дозволить підвищити рівень безпеки Вашого облікового запису. Як це зробити за допомогою iPhone, читайте у статті.

Зверніть увагу, виявили нову фішингову атаку на користувачів WhatsApp – шахраї поширювали за допомогою популярного месенджера повідомлення про те, що Adidas святкує ювілей і дарує футболки і взуття.

Також фірма Malwarebytes, що спеціалізується на кібербезпеці, заявляє, що знайшла попередньо встановлене китайське шкідливе програмне забезпечення на деяких телефонах, закупівлі яких частково фінансуються урядом США.

Microsoft опублікувала рекомендації з безпеки щодо вразливості Internet Explorer (IE), які зараз експлуатуються в реальності – так званий “нульовий день”

Окрім цього, викрили злочинну групу у зламі ліцензійних систем захисту стоматологічного програмного забезпечення – зловмисники спеціалізувалася на зламі програмного забезпечення стоматологічних 3D-сканерів.

Поділитися
Exit mobile version