У FaceTime знайдено черговий недолік

1 хв. читання
photo 1532295454114 d7bc89024613

Cybercalm писав, що у технології FaceTime від Apple, яка здійснює відео- та аудіодзвінки, знайшли серйозний баг. Він дозволяв під час дзвінка відразу ж почути звук, що надходить з телефону абонента, до того, як він прийме або відхилить вхідний дзвінок.

Компанія швидко принесла публічні вибачення, випустила оновлення iOS 12.1.4, усунувши цю уразливість, а також пообіцяла нагородити хлопця, який повідомив світові про її існування. Втім, без повістки в суд не обійшлося, після чого конгрес США закликав Тіма Кука пояснити ситуацію з уразливістю.

Тепер же з’ясовується, що проблема в роботі FaceTime вирішена не повністю. Тільки тепер вона полягає в іншому. Користувачі, які починають розмову з іншою людиною через FaceTime, позбавлені можливості додавати нових користувачів в розмову. Кнопка Add Person залишається сірою і неактивною.

Єдиний спосіб додавати користувачів в процесі розмови – починати бесіду, як мінімум, з двома іншими людьми. Ця ситуація вже викликала обурення багатьох користувачів.

Компанія Apple вже визнала факт існування проблеми, яка повинна бути усунена в оновлені iOS 12.2.

До речі, спеціаліст з безпеки Лінус Хенце (Linus Henze) виявив уразливість в операційній системі Apple macOS, яка надає можливість отримати облікові дані з зв’язки ключів (KeyChain) на комп’ютерах Мас без прав адміністратора або суперкористувача.

Поділитися
Exit mobile version