У Google Maps з’явився режим доповненої реальності

2 хв. читання
Google Maps

Google продемонструвала роботу AR-режиму в  Google Maps, представленого ще влітку минулого року. Реалізація функції схожа на те, що обіцяли розробники в Google Glass, при цьому Вам потрібен тільки смартфон, пише iGuides.

Журналіст The Wall Street Journal Девід Пірс отримав від розробників компанії доступ до нової функції та описує її так: програма визначає Ваше місце розташування, порівнює дані з базою Street View, запускає камеру смартфона і виводить на екран 3D-стрілки, що вказують дорогу в потрібному напрямку.

Якщо Ви занадто довго перебуваєте в AR-навігації, додаток відключить камеру і запропонує на час скористатися більш звичним інтерфейсом карт. Так в компанії хочуть убезпечити користувача, щоб той відірвався від екрану смартфона і випадково не потрапив під машину або у відкритий люк каналізації.

Першими доступ до функції отримають “місцеві експерти”, а пізніше випробувати нововведення зможуть всі користувачі – зараз компанія займається доопрацюванням AR-навігації і тестуванням з фокус-групами.

До речі, з початком 2019 року компанія Google представила чергове оновлення додатка Google Maps для Android. Головним нововведенням апдейта, який, очевидно, поки що доступний в тестовому режимі обраним користувачам, став віджет програми “Повідомлення”. Завдяки йому користувачі зможуть безпосередньо зв’язуватися з компаніями та організаціями, чиї адреси та контакти присутні в базі даних картографічного сервісу.

Поділитися
Exit mobile version