У користувачів Firefox є можливість перевіряти, які дані телеметрії збирає браузер

2 хв. читання

Достатньо лише ввести в адресний рядок about: telemetry, і відкриється сторінка, де буде представлена ​​докладна інформація налаштувань браузера, встановлених розширень, використовуваної ОС і апаратного забезпечення, сеансів і запущених процесів.

Як повідомив виданню ZDNet один з розробників Firefox, спочатку сторінка була створена з метою допомогти інженерам в налагодженні тестових установок браузера. Однак потім було прийнято рішення залишити її в стабільній збірці Firefox, для того щоб користувачі могли бачити, які дані телеметрії збирає Mozilla. Раніше цю інформацію можна було дізнатися на сайті Mozilla.

Дані телеметрії потрібні не тільки розробникам для налагодження і підготовки нових версій браузера, але також для порталу Firefox Public Data Report, де відображуються оновлювані статистичні дані з використання Firefox. При бажанні збір даних телеметрії можна вимкнути в налаштуваннях браузера.

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version