У Signal ніколи не буде реклами, проте й відеодзвінків також

2 хв. читання
signal messenger 3

Донедавна вважали, що найбільш захищеним месенджером в світі є Telegram. Але у нього з’явився конкурент – додаток Signal.

Метою створення Signal, якої дотримувалися розробники, було зробити переписку та дзвінки максимально безпечними. І них це вийшло, але, на жаль, на шкоду всьому іншому.

Плюси та мінуси Signal

У Signal багато проблем: є помилки, повільність, не завжди приходять сповіщення про повідомлення, дизайн та інтерфейс додатку застаріли. Немає нових фішок, на кшталт, відеодзвінків, можливості змінити чи видалити відправлене повідомлення, відеоповідомлення, закріплення чатів.

Згідно із заявами розробників і таких відомих особистостей, як Едвард Сноуден, свою основну функцію захисту переписки месенджер Signal виконує на відмінно. Уже заради цього варто його завантажити.

За повідомленням творців, у сервісі ніколи не буде реклами. У Signal є щедре співтовариство, яке жертвує невеликі суми на проект, а також зацікавлені у збереженні своїх даних інвестори.

Чи варто переходити на Signal?

Люди різні і у всіх свої вимоги до месенджерів. Комусь вистачає старого доброго WhatsApp, в якому хоча і є шифрування, але впевненості в ньому немає. Для когось достатньо і Viber. Але є ті, для кого дуже важлива таємниця переписки.

Такі користувачі вибирають сервіси на зразок Telegram і Signal. Причому, перший найбільше підійде тим, хто турбується, але не використовує секретні чати, обожнює нові функції і ставить зручність понад усе.

А другий – тим, хто по-справжньому зацікавлений саме в конфіденційності даних та в жодній іншій характеристиці.

Джерело: macdigger

Поділитися
Exit mobile version