У Telegram можна буде зберігати дані паспортів та водійських прав

2 хв. читання
telegram data

Месенджер Telegram створив та тестує сервіс, завдяки якому користувач зможе зберігати дані паспортів, водійських прав, довідки про банківські рахунки та інші документи, пише Media Sapiens з посиланням на видання Meduza.

Цей сервіс отримав назву Telegram Passport і стане першим із низки послуг майбутньої блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON).

Юзер зможе завантажити всі необхідні йому документи в месенджер, щоб потім через Telegram миттєво передавати їх сервісам-партнерам та користуватися їхніми послугами як всередині Telegram, так і на основних сайтах сервісів. Сервіс Telegram Passport також зможе попросити користувача сфотографуватися.

До даних документів матиме доступ тільки сам користувач, який захистить їх паролем з двохфакторною ідентифікацією. Доступу до цих матеріалів не матимуть навіть співробітники Telegram.

Telegram Passport може запрацювати вже до початку літа.

Про плани Telegram запустити власну платіжну блокчейн-платформу TON з криптовалютою Gram стало відомо на початку 2018 року. Компанія провела два етапи ICO і зібрала 1,7 мільярда доларів. У травні стало відомо, що від третього – публічного – етапу ICO месенджер відмовився.

У березні засновник та гендиректор Telegram Павло Дуров повідомив, що місячна аудиторія месенджера Telegram перевищила 200 мільйонів користувачів.

Нагадаємо, Роскомнагляд намагається заблокувати роботу месенджера Telegram. Відповідне рішення московський суд ухвалив 16 квітня. При спробах заблокувати месенджер Роскомнагляд заблокував велику кількість адрес, зокрема через це постраждали IP-адреси Google, Amazon, Microsoft та інших великих хостинг-провайдерів.

Поділитися
Exit mobile version