Оновлений Google Assistant запише Вас до перукаря та замовить піцу

2 хв. читання

Голосовий помічник Google Assistant зможе здійснювати телефонні дзвінки від імені користувача для запису до перуакаря чи замовлення їжі в ресторані. Про це на конференції Google I/O 2018 повідомив глава Google Сундар Пічаї, пише itc.ua

Так, користувач може поставити завдання для Google Assistant – зареєструватися на прийомі у лікаря чи перукаря. Після цього віртуальний асистент самостійно зв’яжеться з цільовою компанією і погодить час запису без участі користувача. При цьому враховуються дані їх календаря, щоб підібрати час, коли користувач буде вільним.

Google Assistant 1Google Assistant отримає оновлений зовнішній вигляд і досвід роботи на смартфонах. Асистент буде працювати аналогічно Google Now і зможе викликати повноекранну сторінку із затребуваною інформацією. Запити, пов’язані з роботою розумного будинку, також будуть відображатися на екрані смартфона.

Google співпрацює з декількома мережами продуктів харчування, включаючи Starbucks, Domino і Dunkin ‘Donuts, щоб спростити замовлення їжі. Користувач зможе попросити зробити своє «звичайне замовлення», а Google Assistant замовить той перелік продуктів, які, на його думку, вибрав сам користувач.

Як повідомляють у компанії, Google Assistant з’явиться в Google Maps влітку цього року, і користувачі зможуть скористатися асистентом для відтворення музики з YouTube без відео.

Також Google Assistant зможе виконувати роль няні-вихователя, який навчає дітей хорошим манерам. Нові функції призначені навчати дітей говорити «Будь ласка» і «Дякую», спілкуючись з пристроями з підтримкою Google Assistant. Помічник буде дякувати дітям, коли вони казатимуть «Будь ласка», а також виконає доручення, коли діти люб’язно попросять про це.

Нарешті, в Google Assistant з’явиться шість нових варіантів голосів, у тому числі кілька чоловічих голосів, один з них базується на голосі співака Джона Ледженда.

Наостанок представники компанії Google заявили, що віртуальний помічник Google Assistant до кінця цього року отримає підтримку додаткових 30 мов і стане доступним у 80 країнах. Вірогідно, що помічник буде доступний і в Україні.

Поділитися
Exit mobile version