Винахід українських розробників живить гаджети на відстані п’яти метрів

1 хв. читання

На конференції GISEC, IOTX & AI в Об’єднаних Арабських Еміратах українсько-польська компанія Technovator XE провела демонстрацію нової бездротової системи зарядки на відстані. Штаб-квартира та виробничі потужності амбіційного стартапу розміщуються у Польщі, а от центр досліджень і розробок – в Україні.

У компанії пояснюють, як працює винахід: необхідно під’єднати базу до розетки, вдягнути чохол XE на смартфон та встановити на нього додаток XE з Google Plаy. Після цього гаджет можна заряджати на відстані до 17 футів від розетки (близько 5,2 м).

Technovator 3

Зарядна станція автоматично має розпочати заряджати пристрій (наприклад, смартфон), як тільки зможе знайти приймач (чохол XE) в межах свого діапазону. Передавач передає електромагнітні хвилі антени на приймач, а вже через інтелектуальний модуль управління антена заряджає акумулятори.

Зарядна станція може працювати з гаджетами, які підтримують технології Bluetooth, LoRa, Z WARE, ZigBee. Станція виявляє підключені до неї пристрої, аналізує стан їх заряду акумуляторів і визначає скільки потужності потрібно для зарядки кожного пристрою. Заряджати можна одночасно до восьми пристроїв на відстані. У додатку налаштовується рівень швидкості зарядки смартфонів та пріоритетність.

Джерело: 5 канал

Поділитися
Exit mobile version