У Windows 10 додали технологію, яка виправляє уразливості і не сповільнює систему

2 хв. читання
windows 10 update 2

Для користувачів Windows 10 (версії 1809), які встановили виправлення для уразливості Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715), з метою поліпшення продуктивності компанія Microsoft зробила функцію Retpoline Spectre ввімкненою за замовчуванням.

Коли Microsoft вперше випустила патчі для уразливостей класу Spectre, вони викликали уповільнення роботи старих комп’ютерів. У пошуках вирішення проблеми компанія тестувала в інсайдерських збірках Windows 10 нову технологію під назвою Retpoline, що виправляє уразливості, не знижуючи продуктивності комп’ютерів.

У березні нинішнього року Microsoft додала Retpoline в Windows 10 (версію 1809), але за замовчуванням функція була відключена, і користувачі повинні були вмикати її вручну. На цьому тижні компанія оголосила, що для користувачів, які встановили патчі для Spectre Variant 2, Retpoline тепер активована за замовчуванням при дотриманні наступних умов:

  • Виправлення для Spectre Variant 2 встановлені за замовчуванням для Client SKU;
  • Виправлення для Spectre Variant 2 встановлені за замовчуванням для Server SKU;
  • На комп’ютері встановлено оновлення для підтримуваних мікрокодів і прошивок.

Після застосування Retpoline користувачі старих комп’ютерів з встановленими патчами для Spectre Variant 2 не повинні зазнавати труднощів з ресурсами.

До речі, Microsoft випустила оновлення для операційних систем Windows 2003, Windows 2007, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, а також Windows XP, які містять критичні уразливості.

Нагадаємо, модифіковане оновлення Adobe вирішило серйозні проблеми безпеки у Flash, Acrobat та Reader, що може призвести до витоків інформації або довільного виконання коду. Технологічний гігант випустив набір рекомендацій, що детально описують вразливості, про які повідомляється та які виправлені в цьому місяці

Також компанія Apple планує запустити низку нових додатків, функцій та засобів розробки на своїй щорічній конференції з програмного забезпечення наступного місяця. Для поліпшення своїх пристроїв і зміцнення зв’язку з клієнтами, гігант комп’ютерних технологій продовжуватиме балансувати між залученням зовнішніх виробників додатків та одночасно конкурувати з ними.

Окрім цього, одним з найвідоміших та простих методів запобігання втрати важливих даних є резервне копіювання файлів або бекап. Даний процес забезпечує зберігання будь-якого важливого документа або інформації в окремому місці від оригіналу для уникнення втрати інформації.

Поділитися
Exit mobile version