У Windows 10 є налаштування, яке повинен активувати кожен

2 хв. читання
windows 10 update

Компанія Microsoft завжди вважає, що вона краще за інших розуміє, що потрібно користувачам операційної системи Windows 10. На практиці це призводить до того, що оновлення ніяк не можна відключити на постійній основі, а всі нововведення, які з’являються в ОС, відразу ж включаються без будь-якого сповіщення користувача. Також в Windows 10 є налаштування, про які не повідомлять користувачам, пише AKKet.com.

Розробники додали в програмне забезпечення “Захисник Windows” нову можливість, але спеціально її відключили, щоб у користувачів виникали якісь проблеми (найімовірніше). Мова йде про спеціальне налаштування, яке перевірить будь-яке завантаження додатку на комп’ютер. Якщо виявиться, що в ньому є якийсь рекламний код, або ж щось ще, користувач побачить про це повідомлення, після чого зможе самостійно вирішити, чи варто інсталювати таку програму.

Нова функція бореться з програмами, які після своєї установки змінюють домашню сторінку в усіх веб-браузерах, вбудовують реклами на сайти, де її немає, порушують роботу операційної системи, або ж завдають якоїсь іншої шкоди. Щоб активувати нову можливість необхідно запустити додаток PowerShell від імені адміністратора, після чого у вікні ввести команду “Set-MpPreference -PUAProtection 1”.

Після цього нове приховане налаштування автоматично активується, але для цього буде потрібно перезавантажити комп’ютер. Щоб відключити нову захисну систему в Windows 10 необхідно використовувати таку саму команду, але замість “1” в кінці написати “0”.

Спеціальний окремий перемикач в налаштуваннях “вінди”, що дозволяє включити або відключити цю можливість, в даний час є тільки в збірці Windows 10 Enterprise. Чому компанія Microsoft ще не додала повноцінний інтерфейс для даної можливості в інші білди фірмової операційної системи, на жаль, невідомо.

До речі, Microsoft вже повідомила про “дату смерті” операційної системи Windows 10.

Поділитися
Exit mobile version