Увімкнувши переклад, Ви дозволяєте Chrome читати Ваші повідомлення

1 хв. читання
Новий троян для Android атакує банківські рахунки за допомогою фальшивих оновлень Chrome

Усі повідомлення, які користувачі відправляють та отримують в рамках поштового клієнта ProtonMail потрапляють на сервера Google. Про це пише AndroidInsider.

Те, що браузер Google Chrome відправляє усі повідомлення на сервера Google, помітив користувач порталу Reddit з ніком lioploum, коли відправлене ним повідомлення було перекладено, хоча він не вмикав дану функцію вручну.

“Сьогодні я відправив повідомлення їй (дружині, – ред.) довгого листа доволі складного змісту, – зізнається  lioploum. – /У відповідь/ вона спитала, чому я використовую так багато англійських слів і чому мої речення побудовані так жахливо. Тоді я зрозумів, що це не той лист, який я їй надсилав. Я перевірив папку з відправленими повідомленнями, але все було в порядку. Однак на її комп’ютері було моє повідомлення, яке було перекладено з французької на англійську мову, а потім знову на французьку”.

Чи є спосіб заборонити Chrome читати Вашу переписку? Так. Для цього потрібно вимкнути функцію автоматичного перекладу іноземних текстів у Chrome. Оскільки можливість Chrome перекладати тексти повідомлень означає, що кожне повідомлення, яке відправлено через  ProtonMail  за допомогою браузера Google, аналізується серверами пошукового гіганта, а єдиний спосіб позбутися можливості браузера читати Ваші повідомлення взагалі – просто відмовитися від використання  Chrome.

Поділитися
Exit mobile version