В Android-смартфонах почали зникати файли

2 хв. читання

Користувачі Android-смартфонів скаржаться на загадкове зникнення файлів при переміщенні їх з папки “Завантаження” в будь-яку іншу папку на тому ж пристрої.

На форумах підтримки Google ще в 2017 і 2018 роках сотні користувачів різних Android-смартфонів скаржилися на подібне при переміщенні їх на пристрої. Тоді проблему пов’язали з помилкою в сервісі Google Фото, однак виявилося, що вся справа в менеджері завантажень.

Проблема протягом багатьох років зачіпає такі мобільні пристрої, як Huawei Nexus 6P і Samsung Galaxy S10. Користувачі інших пристроїв також повідомили про подібні випадки пропажі файлов.
Менеджер завантажень має функцію, відому як cleanOrphans. Будь-який файл, збережений в папці “Завантаження”, а потім переміщений в іншу папку на пристрої, відзначається диспетчером завантаження як “втрачений”. Ці файли видаляються, коли пристрій автоматично переходить в режим очікування.

wifi public places 1024x683 1

Хоча відповідний патч був представлений ще в 2018 році, він вирішував проблему лише тимчасово. Залишається сподіватися, що Google відреагує на скарги користувачів і повністю усуне неполадку.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version