В США почнуть розслідування щодо FaceApp

2 хв. читання
FaceApp
epa07656036 Senate Minority Leader Chuck Schumer responds to a question from the news media during a press conference on election security in the US Capitol in Washington, DC, USA, 18 June 2019. Senator Schumer discussed the democratic plan for securing US elections and noted Senate Majority Leader Mitch McConnell's lack of action in securing the election infrastructure. EPA-EFE/SHAWN THEW

Російський додаток FaceApp може нести загрозу національній безпеці США, про це заявив у листі до голів ФБР і Федеральної торгової комісії (ФТК) сенатор-демократ Чак Шумер (Chuck Schumer).

Сенатор стурбований тим, що особисті дані громадян США можуть бути передані “ворожій іноземній державі”. “У мене є серйозні побоювання як з приводу захисту даних, які збираються, так і з приводу того, чи знають користувачі, хто може мати до них доступ”, – йдеться в зверненні сенатора.

Як заявила розробник FaceApp компанія Wireless Lab, більшість фотографій видаляються з сервера компанії протягом 48 годин після завантаження. Але експерти з кібербезпеки впевнені, якщо юридична адреса цієї компанії російська, тож імовірно, що діють вони в межах російського законодавства, і їхні спецслужби можуть отримати доступ до даних, які Wireless Lab збирає і зберігає.

Додаток FaceApp використовує нейронні технології для обробки фотографій користувачів. Особливу популярність викликала можливість редагувати фото, що дозволяє візуально змінювати стать, вік, зачіску тощо.

До речі, в плагіні Ad Inserter для WordPress, встановленому на більш ніж 200 000 сайтів, знайшли уразливість, яка дозволяє зловмисникові віддалено виконати PHP-код. Уразливість зачіпає всі web-сайти на WordPress з встановленою версією Ad Inserter 2.4.21 або нижче.

Також експерти з кібербезпеки виявили рідкісне шпигунське ПЗ, спрямоване на компрометацію данихкористувачів Linux.

Стало відомо, що Facebook вбудовує приховані коди в фотографії, завантажені користувачами на сайт. Компанія може відстежувати пов’язану з ними активність і використовувати ці дані для таргетованої реклами.

Окрім цього, дослідник із безпеки Лаксман Мутія (Laxman Muthiyah) повідомив про критичну уразливість в мобільному додатку Instagram. Експлуатація уразливості дозволяла скинути пароль для всіх облікових записів Instagram і отримати повний контроль над ними.

Зверніть увагу, співробітники Служби безпеки України спільно з партнерами із США припинили діяльність потужного хакерського угруповання. Відео замаскованого центру дивіться тут.

Поділитися
Exit mobile version