В Windows 10 знайдено баг, який викликає збої в підключенні до Інтернету

3 хв. читання

Microsoft повідомила про баг в Windows 10, через який операційна система відображає статус обмеженого інтернет-підключення або зовсім його відсутності на пристроях із проксі, сконфігурованим вручну або автоматично.

Хоча Microsoft повідомила користувачів про проблему тільки зараз, вона з’явилася ще 27 лютого після виходу кумулятивного оновлення KB4535996. Баг зачіпає всі останні версії Windows 10, починаючи від Windows 10 1709 і закінчуючи останньою на сьогоднішній день стабільною збіркою Windows 10 1909.

“Пристрої з проксі, сконфігурованими вручну або автоматично, особливо з віртуальними приватними мережами (VPN), можуть відображати статус обмеженого або відсутнього інтернет-підключення в повідомленнях Network Connectivity Status Indicator (NCSI)”, – повідомляє Microsoft.

Як пояснює виробник, статус може відображатися в повідомленнях NCSI при підключенні або відключенні VPN. У порушених проблемою пристроїв також можуть бути труднощі з підключенням до Інтернету через функції, які залежать від WinHTTP або WinInet. До таких, зокрема, належать: Microsoft Teams, Microsoft Office, Office365, Outlook, Internet Explorer 11, деякі версії Microsoft Edge тощо.

Гарна новина полягає в тому, що Microsoft вже готує виправлення. Погана новина – воно з’явиться не раніше, ніж через кілька днів. Як пояснює компанія, позаплановий патч буде опублікований в каталозі Microsoft на початку наступного місяця, і ближче до того часу з’явиться нова інформація. До тих пір, поки виправлення не вийшло, користувачі можуть спробувати перезавантажити свої пристрої (в деяких випадках це вирішує проблему).

windows user 2

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version