США ще більше обмежать поставки чипів Huawei

2 хв. читання

Представники адміністрації Трампа домовилися про нові заходи щодо обмеження глобальних поставок чипів, що закуповуються китайською компанією Huawei Technologies. Як повідомило інформагентство Reuters, іноземні компанії, які використовують американське обладнання для виробництва чипів, повинні будуть отримати американську ліцензію для продажу певних чипів Huawei.

За словами одного з джерел інформагентства, зміна направлена на обмеження продажів чипів Huawei компанією Taiwan Semiconductor Manufacturing Co – основним виробником чипів для підрозділу HiSilicon компанії Huawei, а також найбільшим в світі контрактним виробником.

Нові обмеження можуть надати США набагато більший контроль за експортом напівпровідникової продукції, оскільки більша частина обладнання для виготовлення чипів, використовуваного по всьому світу, ґрунтується на американські технології.

Поки невідомо, чи затвердить цю пропозицію президент США Дональд Трамп.

Компанія Huawei відмовилася коментувати цю ситуацію.

huawei 3

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version