Ваш Інтернет “гальмує”? Є способи його пришвидшити

5 хв. читання

Звикли швидко пересуватися Інтернетом, а з’єднання, як навмисне, “гальмує”?  У цій статті ми розповімо, як завдяки простим діям підвищити швидкість Інтернету.

1. Наведіть лад у браузері

Інтернет одразу стане швидшим, якщо Ви не будете відкривати одразу безліч вкладок. Багато з цих вкладок ще й закріплені у користувачів для автоматичного відкривання, що також сповільнює швидкість Інтернету при завантаженні Вашого браузера. Вихід – закрити зайві вкладки, а найбільш потрібні перемістити до закладок.

Bez imeni

Використовуйте закладки замість великої кількості вкладок

2. Зробіть якість відео нижчою

Досить часто відеопрогравачі пропонують дивитися відео у високій якості, хоч ролик і знятий у більш низькій якості. HD залиште для перегляду кіно та серіалів, а інші веселі ролики можна дивитися у більш низькій якості, звук від цього не постраждає, а відео завантажиться швидше. Також рекомендуємо відключити автопрогравання відеороликів.

3. Встановіть блокувальник реклами

Рекламні банери займають до 70% “ваги” сторінки, тому аби Інтернет був швидшим, у першу чергу потрібно позбутися від реклами. Після того, як Ви встановите блокувальник реклами, Ваш канал значно розвантажиться.

4. Використовуйте турбо-режим у браузері

Для “важких” сторінок вмикайте турбо-режим, наприклад, для своєї стрічки новин в соціальній мережі, який пришвидшує завантаження веб-сторінок за рахунок різних алгоритмів (стиснення зображень). Наприклад, Google Chrome підтримує такий режим.

5. Прискорте роботу браузера

Інколи саме браузер може “гальмувати” роботу Інтернету. Щоб прискорити роботу браузера Ви можете відключити непотрібні доповнення, заборонити сайтам надсилати сповіщення, оновити браузер до останньої версії, перевірити внутрішні налаштування браузера.

6. Вимкніть роздачі в торент-клієнті

Велика кількість завантажень та роздач, які обробляє Ваш торент-клієнт, сильно перезавантажують канал. Тому краще піти з роздачі або поставити на паузу непотрібні файли. В такому випадку і торенти будуть завантажуватися швидше.

7. Вимкніть автооновлення програм

Вимкніть оновлення Windows та встановлюйте їх вручну, а також вимкніть автоматичну перевірку оновлень для програм, які у Вас встановлені, оскільки це суттєво сповільнює роботу інтернету. Не зайвим буде перевірити свою ОС на наявність шпигунських програм.

8. Вимкніть обмеження каналу на рівні ОС

Спосіб для користувачів Windows. За замовчуванням операційна система урізає ширину Інтернет-каналу приблизно на 20%. Для того щоб зняти цей ліміт, натисніть Win + R і введіть gpedit.msc. Відкриється редактор групових політик. У ньому перейдіть на вкладку Конфігурація комп’ютера> Адміністративні шаблони> Мережа> Завдання пакетів QoS> Обмежити резервовану пропускну здатність. Встановіть перемикач «Включено» і в сусідньому полі введіть значення «0».

9. Приведіть у порядок комп’ютер

Одним з найефективніших способів збільшення швидкості Інтернету є збільшення продуктивності Вашої машини. Проведіть перевірку на віруси, виконайте очистку системи, усуньте перегрів, збільшіть обсяг оперативної пам’яті.

10. Оновіть мережевий адаптер

Якщо у вас є можливість, придбайте новий мережевий адаптер. Справа не в тому, що старий погано працює: просто новіші моделі підтримують нові стандарти якості зв’язку, краще приймають і швидше обробляють сигнал. Та й мережева карта, як і будь-яка мікросхема, з часом деградує, від чого швидкість з’єднання теж може падати.

11. Перевірте мережевий кабель

Незалежно від того, чи використовуєте ви Wi-Fi або Ethernet-з’єднання, в вашу квартиру з під’їзду заходить кабель. Він може десь перегнутися, бути перетиснутим або пошкодженим, що автоматично погіршує якість з’єднання. Перевірте кабель на доступних вам ділянках або попросіть співробітників Вашого провайдера «продзвонити» його і усунути можливі пошкодження, щоб переконатися, що швидкість інтернету не залежить від його стану.

12. Оновіть прошивку і налаштування роутера

Якщо ви використовуєте маршрутизатор для доступу в Інтернет, ще один спосіб, як збільшити швидкість інтернету, полягає в оновленні його прошивки. З новою версією прошивки ваш роутер може почати краще приймати сигнал Wi-Fi (якщо Ви його використовуєте), та й взагалі працювати спритніше. Також не зайвим буде уточнити налаштування маршрутизатора.

13. Перевірте конфігурацію домашньої мережі

Пристроїв може бути багато, а Інтернет один. Якщо Ви використовуєте в одній мережі кілька комп’ютерів, мобільні пристрої, та ще й смарт-телевізор в навантаження, вони можуть в буквальному розумінні “розірвати” між собою ваш канал.

14. Оновіть тарифний план

Перевірте, що пропонує ваш постачальник послуг – чи не з’явилося у нього більш швидких і дешевих тарифів?

15. Змініть провайдера

Нарешті, саме радикальне рішення, як збільшити швидкість інтернету: не бійтеся міняти провайдера. Якщо у Ваш будинок “зайшов” провайдер, що пропонує більш високі швидкості, просто перейдіть до нього.

 

Поділитися
Exit mobile version