Ваш iPhone та iPad мають прихований трекпад. Ось як його розблокувати

Використовуйте цю секретну функцію iOS, щоб полегшити переміщення курсора та редагування тексту на пристрої Apple.

2 хв. читання
Ваш iPhone та iPad мають прихований трекпад. Ось як його розблокувати

Ваш смартфон і планшет Apple наповнені менш відомими, але неймовірно корисними функціями, такими як прихований трекпад, який знаходиться у вашій клавіатурі iOS, які можуть змінити спосіб використання вашого пристрою.

Зазвичай, коли ви пишете довге текстове повідомлення або електронний лист, ви використовуєте палець, щоб перемістити курсор і повернутися до будь-якої області тексту, яку потрібно видалити, переписати або відредагувати. Під кінчиком пальця щоразу, коли ви це робите, з’являється спливаюча підказка, яка збільшує текст, щоб було легше переміщатися.

Однак, якщо вам важко так точно перемістити курсор пальцем, iOS пропонує інший варіант. У цьому посібнику ми покажемо вам, як отримати доступ до трекпада, який прихований у вашій клавіатурі, що значно полегшує переміщення курсору та редагування тексту на вашому iPhone або iPad.

Як розблокувати прихований трекпад на iPhone та iPad

Ось як знайти прихований трекпад iOS.

1. У будь-якому місці, де ви написали блок тексту, підніміть клавіатуру та натисніть і утримуйте палець на клавіші пробілу, доки клавіатура не стане пустою. Ви повинні відчути трохи тактильного зворотного зв’язку та побачити, як курсор збільшується на секунду, що означає, що тепер ви можете використовувати клавіатуру як трекпад.

2. З натиснутим пальцем переміщайте його по всій клавіатурі, щоб переміщати курсор, як на трекпаді Mac.

3. Щоб розмістити курсор, просто підніміть палець від екрана. Потім ви можете використовувати будь-яку іншу клавішу, наприклад Delete, щоб внести будь-які зміни в текст. Якщо ви хочете перемістити курсор ще раз, натисніть пальцем на клавішу пробілу, щоб відкрити прихований трекпад.

Перегляньте відео нижче, щоб побачити приховану функцію в дії.

Як обрати найкращій iPad у 2024 році: огляд функцій та ціни в Україні

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version