WhatsApp увів жорстку цензуру

3 хв. читання
WhatsApp messenger

Сьогодні, 3 квітня 2019 року, месенджер WhatsApp ввів жорстку цензуру для всіх користувачів. Тепер усі дані будуть пересилатися через спеціальний проміжний вузол, але відбуватися це поки що буде тільки в Індії, тоді як в майбутньому, можливо, таке нововведення пошириться на весь світ.

Нова система перевірки контенту отримала назву Checkpoint Tipline, а потрібна вона для того, щоб привласнювати повідомленням певний статус – “справжні відомості”, “помилкові”, “що вводять в оману” або ж “суперечливі”.

Усі повідомлення, які потраплять під такий опис, будуть занесені в спеціальну базу даних, яку потім аналізуватимуть співробітники WhatsApp для того, щоб зрозуміти принцип поширення недостовірної інформації. Слідом за цим будуть прийняті необхідні заходи. Виконавцем нової системи перевірки контенту, яка вдає із себе жорстку цензуру, є стартап Proto. Нова система захисту від недостовірної інформації, швидше за все, зможе повністю викорінити цю проблему, з якою суспільство зіткнулися в останні роки.

Не виключено, що адміністрація сервісу буде співпрацювати з правоохоронними органами, щоб передавати їм дані про людей, які спеціально публікують різні фейки з метою нанесення шкоди суспільству. До чого все це призведе зараз сказати складно, тому що система Checkpoint Tipline тільки почала працювати, але вже незабаром можна буде оцінити ефективність її роботи.

До речі, нова версія WhatsApp під номером 2.19.80 має кілька корисних оновлень, які додають месенджеру привабливості серед конкурентів. Так, одна з функцій – це можливість переглянути, скільки разів було переслане повідомлення.

Чи знаєте Ви, що Windows 10 має цікаву функцію “Фокусування уваги” (Focus Assist) – щось на кшталт режиму “Не турбувати”, який дозволяє заборонити інформування та повідомлення від застосунків, системи та людей у певний час.

Однією з корисних можливостей операційної системи Windows є заборона запуску виконування файлів шкідливих і потенційно небезпечних програм. Дізнайтесь, як налаштувати заборону запуску виконуваних файлів з каталогу і таким чином убезпечити свій комп’ютер від вірусів.

Окрім цього, трапляється так, що під час перевстановлення Windows 10 або збою у роботі системи користувачі втрачають особисті дані. Якщо у Вас виникли форс-мажорні обставини, викликані збоєм ОС або її неправильною роботою, є можливість повернути ноутбук до того ж стану, у якому він був на момент створення точки відновлення.

Поділитися
Exit mobile version