Facebook дозволить зрозуміти, чому користувачі бачать не всі пости

2 хв. читання
FB offline 1

Користувачі Facebook зможуть дізнатися, як саме штучний інтелект вирішує, які пости будуть з’являтися у їх новинній стрічці. Про це розповіли представники компанії, повідомляє 9to5Mac.

Робота алгоритмів у Facebook стане зрозумілішою для користувачів. Щоб дізнатися, чому той чи інший пост з’явився у Вас у новинній стрічці, досить буде натиснути на плашку “Чому я бачу це?”. Раніше ця функція була доступна тільки для рекламних публікацій.

“Ми представляємо функцію “Чому я бачу це? “. Вона допоможе Вам краще розуміти і контролювати новини з життя друзів, спільнот і публічних сторінок, які з’являються у Вашій стрічці. Тепер це можна буде зробити прямо в додатку. Плашка з функцією буде доступна в правій нижній частині постів”, – заявили представники компанії.

Журналісти 9to5Mac відзначають, що нова функція не дозволить користувачам змінювати роботу алгоритму. Тим не менш, вона допоможе зрозуміти, за яким принципом відбираються публікації для індивідуальної новинної стрічки, і змінювати цей принцип при більш усвідомлених діях всередині Facebook.

Нагадаємо, у політиці Facebook сталися зміни – відтепер у соцмережі заборонено пропагувати білий націоналізм та сепаратизм.

Також паролі сотень мільйонів користувачів соцмережі Facebook зберігалися на сервері компанії у незашифрованому вигляді. Тобто тисячі співробітників Facebook могли безперешкодно отримувати доступ до облікових записів.

Окрім цього, популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebook відразу ж після авторизації. Передача даних здійснюється навіть у випадку, якщо користувач не авторизований у додатку Facebook на пристрої або зовсім не має активного облікового запису в соцмережі.

Поділитися
Exit mobile version