Windows 10 May Update – тепер доступне для всіх. Як встановити оновлення?

4 хв. читання

6 червня Microsoft оновила статтю про реліз Windows 10 May 2019 Update і додала інформацію про розширення доступності нового оновлення функцій.

Microsoft офіційно випустила Windows 10 May 2019 Update (версія 1903) 22 травня 2019 року. Однак спочатку компанія серйозно обмежила доступність нової версії. May 2019 Update могли встановити тільки користувачі з певною конфігурацією комп’ютера і тільки при ручній перевірці оновлень.

В основному, цією можливістю користуються системні адміністратори на контрольованих пристроях. Проте, навіть при виконанні перевірки доступності оновлень в системі Windows 10 версії 1809 і в більш ранніх версіях, вони могли не отримати версію 1903, якщо конфігурація комп’ютера не відповідала первинному списку Microsoft або в системі були виявлені несумісні драйвера.

За додатковою інформацією на сторінці Microsoft, оновлення тепер доступно всім клієнтам, які запустять ручну перевірку оновлення:

Windows 10 версії 1903 доступно будь-якому користувачеві, який вибере опцію “Перевірити наявність оновлень” у службі Windows Update. Рекомендований варіант обслуговування – Піврічний канал.

Насправді це зовсім не означає, що нова версія доступна абсолютно “всім” системам, тому що деякі відомі проблеми можуть як і раніше блокувати встановлення May 2019 Update.

Оновлення не будуть пропонуватися для пристроїв з “певними драйверами Intel”, з додатком Dynabook Smartphone Link, з встановленими додатками Dolby Access or Dolby Atmos, а також для пристроїв з певними Bluetooth-модулями від Realtek або Qualcomm.

Як отримати оновлення?

Адміністратори Windows 10 можуть запустити ручну перевірку оновлень наступним способом:

  • Натисніть Windows+I, щоб відкрити Параметри.
  • Перейдіть в Оновлення та безпеку.
  • Натисніть кнопку Перевірити наявність оновлень.

win updateСлужба Windows Update повинна показати доступність нового оновлення функцій, якщо Ваш пристрій не порушено блокуючими проблемами.

Оновлення буде відображатися нижче кнопки “Перевірити наявність оновлень“. Microsoft недавно змінила політику обробки оновлень функцій, відокремивши їх від регулярних накопичувальних оновлень для Windows 10.

Раніше, якщо адміністратор запускав перевірку оновлень вручну, поновлення функцій встановлювалися разом з будь-якими іншими оновленнями для операційної системи. Автоматичне налаштування оновлень функцій відключене, і вони відображаються на сторінці служби Windows Update і повинні бути запущені вручну.

Такий поділ усуває одну важливу проблему, за яку критикували Microsoft.

Користувачі, які хочуть швидко встановити необхідні патчі безпеки, могли чекати кілька годин встановлення функціональних оновлень.

Оновлення функцій будуть як і раніше встановлюватися автоматично, якщо закінчується термін підтримки встановленої версії Windows 10.

Натискання на кнопку “Завантажити та встановити зараз” запускає процес завантаження та встановлює нову версію функцій Windows 10.

До речі, аби незаконно зняти кошти з банківських рахунків, зловмисники вдаються до нових видів шахрайства. Наприклад, шляхом перевипуску абонентського номеру, пов’язаного з банківською карткою користувача, у довірливих жертв знімають кошти з рахунків.

Також за останні кілька років майже 440 мільйонів користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

Нагадаємо, що спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Поділитися
Exit mobile version