Як не стати жертвою шахрайства під час продажу в Інтернеті: поради кіберполіції

Постраждати від дій аферистів в інтернеті можуть не тільки покупці, а й люди, які щось продають онлайн.

3 хв. читання
cyberpoliceua

Інтернет-торгівля – зручний та вигідний спосіб продати непотрібні речі чи розширити свій бізнес. Проте, окрім добросовісних покупців, у мережі чатують і шахраї, які прагнуть привласнити чужі кошти. Перегляньте поради кіберполіції, які вбережуть ваш гаманець.

Шахрайські схеми на торгівельних майданчиках

За однією з таких схем шахрай обирає оголошення про продаж товарів, зв’язується з продавцем та підтверджує намір купити товар.
Далі аферист стверджує, що вже здійснив оплату через службу доставки. Однак, щоб отримати гроші, продавець нібито має перейти за індивідуальним посиланням, надісланим шахраєм та вказати дані банківської карти, зокрема термін дії і CVV-код, – повідомляє Кіберполіція України на своєму сайті.

Також зловмисник випитує у продавця залишок коштів на картці та код-підтвердження від банку. Отримавши цю інформацію, шахрай виводить гроші з рахунку жертви.

Щоб ввести в оману продавців, зловмисники підробляють сайти, роблячи їх візуально схожими на справжні веб-ресурси відомих торгівельних інтернет-майданчиків. На таких фішингових сторінках також може бути форма зворотного зв’язку в чаті або номер телефону, але вони не пов’язані зі справжньою службою підтримки відповідного сервісу.

Читайте також: Платіжна безпека: як вберегтися від шахраїв під час користування онлайн-банкінгом?

Як не втратити гроші під час онлайн-продажу?

Поради кіберполіції

1. Спілкуйтесь лише на платформі.

Обговорюйте всі деталі угоди виключно на платформі торговельного майданчика або в його додатку. Не переходьте в месенджери, навіть якщо покупець наполегливо просить. Не залишайте в оголошенні свій номер телефону, до якого прив’язані месенджери, а особливо, якщо це ваш фінансовий номер для входу в банківські додатки. Для онлайн-продажів краще мати окремий номер або ж не залишати номер телефону взагалі, спілкуючись тільки через чат торгівельного майданчика.

2. Не розкривайте дані картки.

Ніколи не вводьте реквізити платіжних карток (CVV-код, термін дії) на незнайомих платформах, а також не передавайте їх стороннім особам.

3. Будьте уважні до посилань.

Шахраї часто надсилають фішингові посилання, які візуально схожі на сайти відомих торговельних платформ. Перевіряйте URL-адресу та інші сторінки сайту, перш ніж переходити за посиланням.

4. Не повідомляйте зайву інформацію.

Не розкривайте стороннім особам інформацію про залишок коштів на ваших рахунках, а також не передавайте коди, які надсилає банк.

5. Перевіряйте продавця та магазин.

Читайте відгуки про продавця, дізнайтеся про історію роботи онлайн-магазину.

6. Довіряйте своїй інтуїції.

Будьте пильні, якщо покупець пропонує надто вигідні умови або виявляє надмірну поспішність.

7. Перевіряйте сайт магазину.

Ви можете безкоштовно перевірити сайт онлайн-магазину за допомогою сервісу Асоціації “ЄМА” CheckMyLink.

Пам’ятайте: ваша пильність та обережність – найкращий захист від шахрайства.

Зберігайте безпеку під час онлайн-продажів!

Поділитися
Exit mobile version