Як очистити смартфон на Android від зайвих файлів? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Однією переваг Android над iOS є відкрита файлова система. Завдяки їй ми можемо безперешкодно завантажувати з Інтернету будь-які файли, в тому числі додатки та ігри. Однак, нерідко це створює проблеми недосвідченим користувачам, які завантажують все підряд, а потім, не знаючи, як видалити все зайве, страждають від нестачі вільного простору.

З цієї інструкції Ви дізнаєтесь, як відшукати папку з усіма завантаженими файлами та видалити їх.

Отже:

1. Кожен Android-смартфон незалежно від марки і програмної оболонки має встановлений додаток, який може називатися “Завантаження”, “Файли”, “Мої файли”, “Управління файлами” тощо.

2. Відшукайте його в меню, відкрийте та перейдіть у папку Download. Туди потрапляють майже всі файли, які Ви завантажуєте на свій пристрій.

3. Знайдіть файл, який хочете видалити (якщо файлів багато, можна скористатися пошуком), а потім довгим утриманням викличте контекстне меню і натисніть на піктограму сміттєвого бачка.

file del

Файловий менеджер від Google

Якщо не вдалося знайти додаток “Файли” або в ньому була відсутня папка із завантаженнями, скористайтеся додатком Files від Google. Для цього:

1. Завантажте Files з Google Play.

2. Запустіть на своєму пристрої та надайте необхідні дозволи.

3. Перейдіть у вкладку “Перегляд” – “Завантажені файли”.

4. Пошукайте потрібний файл або файли та видаліть їх, викликавши контекстне меню натисненням на відповідну піктограму, розташовану навпроти.

Однак у Google Files можна відшукати не лише файли, які Ви цілеспрямовано завантажили на пристрій, але й файли кешу, а також мультимедійні дані сторонніх додатків.

Як правило, найбільше простору займають фото і відео з месенджерів. Іноді, видаливши їх, можна звільнити до декількох гігабайт простору.

Як видалити завантаження у браузері?

Отже, не всі файли, які Ви завантажуєте на свій пристрій, потрапляють у папку “Завантаження”. Іноді буває, що файл завантажується у пам’ять браузера. Для очищення браузера:

1. Якщо у Вас Google Chrome, запустіть його і перейдіть в контекстне меню натисненням на три вертикальні крапки в правому верхньому кутку.

2. Відкрийте розділ “Завантажені файли” і, відшукавши непотрібні компоненти, видаліть їх із пам’яті.

3. Як правило, в пам’ять веб-браузера потрапляють тільки дрібні компоненти, наприклад, збережені html-сторінки, але з часом їх стає так багато, що вони можуть займати сотні мегабайт.

До речі, сьогодні велика кількість компаній має робочі мобільні пристрої, які використовуються співробітниками в особистих цілях, що часто призводить до витоку конфіденційних даних підприємств. Тому мобільні девайси бізнес-організацій є найпривабливішими для кіберзлочинців і потребують захисту в першу чергу.

Також у новому флагманському смартфоні Nokia 9 PureView виявлена серйозна проблема безпеки, пов’язана зі сканером відбитків пальців.

Окрім цього, Google Play Protect не є достатньо ефективним засобом захисту від кіберзагроз для смартфона на базі Android. Про це свідчать нещодавні тестування антивірусних програм для Android, яке провели дослідники з AV-TEST.

Поділитися
Exit mobile version