Як очистити зібрані про Вас дані із серверів Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Facebook постійно обвинувачують у зборі даних про своїх користувачів. Більш того, в Мережу потрапляє і інформація про те, що Facebook вельми недбало ставиться до цих даних, мало не “роздає” їх усім бажаючим.

У компанії заявили, що все буде виправлено і користувачі зможуть отримати більший контроль над своєю конфіденційною інформацією. Давайте розберемося, як це зробити.

Навіть після всіх скандалів досі не ясно, куди витікають дані, зібрані Facebook. На щастя, є шлях, який не тільки дозволяє користувачам бачити, чи були зібрані дані про їхні контакти, але і дозволить видалити їх. Варто мати на увазі, що якщо Ви створили новий обліковий запис Facebook до 2016 року, то швидше за все, ваші дані були зібрані.

Як видалити з Facebook Ваші контакти?

Для цього Ви можете перевірити статус своїх контактів за допомогою налаштувань Facebook. Якщо Ви увійшли в систему на своєму смартфоні, Вам потрібно натиснути значок меню, який виглядає як три горизонтальні лінії. Далі потрібно проскролити екран вниз і вибрати пункт “Налаштування”. Потім Вам потрібно буде знайти розділ “Ваша інформація у Facebook” і знайти пункт “Доступ”. Тут вибирайте розділ “Інформація про вас”. Тут Ви побачите всі контакти, імпортовані Facebook. Якщо тут є контакти, то Ви можете видалити їх, натиснувши на пункт “Видалити все”. Стверджується, що це видалить інформацію навіть з серверів Facebook.

facebook 2

Як очистити зібрані Facebook дані?

Очистити зібрані Facebook дані можна, але доведеться прикласти зусилля. Для цього потрібно виконати описані наступну процедуру на всіх пристроях, до яких прив’язаний Ваш обліковий запис Facebook.

Для початку Ви знову повинні увійти в налаштування Вашого профілю. Після цього переходите в розділ “Налаштування і конфіденційність”. Після цього у розділі “Налаштування” оберіть “Мультимедійні дані та контакти”. Саме цей пункт і дозволяє Facebook збирати дані про Вас. Щоб очистити дані, натисніть “Очистити дані переглядів”.

Незважаючи на те, що Facebook і Twitter неодноразово видаляли фейкові екаунти з їхніх соціальних медіа-платформ, кількість таких облікових записів зросла на 56% у 2018 році порівняно з 2017 роком.

Нагадаємо, експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту. З усіх проаналізованих експертами пристроїв, що дозволяють безкоштовно переглядати платні серіали через піратські програми, 40% виявилисязаражені шкідливим ПЗ.

Також телевізори Sony Smart TV, що працюють на платформі Android, мають дві уразливості, що дозволяють отримати доступ до Wi-Fi і мультимедійного контенту, що міститься на пристрої. Проблеми зачіпають і флагманську лінійку Bravia.

Окрім цього, уразливість в процесорах Qualcomm дозволяє зловмисникам отримати з безпечного середовища виконання ключі шифрування і інші важливі дані, повідомляють дослідники компанії NCC Group.

Поділитися
Exit mobile version