Як отримати електронний цифровий підпис? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Електронний цифровий підпис від 7 листопада 2018 року набуває в Україні юридичної сили. Тепер українці зможуть економити час при підписанні, затвердженні, обробці електронних документів. Дехто вже давно користується електронним цифровим підписом, хтось із цим нововведення зустрічається вперше. Пропонуємо ознайомитися з інструкцією, як і де можна отримати ЕЦП.

1. Через Приват24

ЕЦП Ви можете отримати через систему Приват24. Для цього Вам потрібно зробити кілька кроків:

  1. Бути клієнтом ПриватБанку та користуватися системою інтернет-банкінгу Приват24.
  2. Зайти у меню «Усі ослуги»/«Бізнес»/«Завантажити сертифікат».

1 privat 1

3. Заповнити заявку на отримання сертифіката. Зверніть увагу, що поле «E-mail» обов’язкове для заповнення. Зверніть увагу на написання прізвища, імені та по-батькові – вони мають співпадати с паспортними даними. Не забудьте перевірити точність написання електронної пошти з дотриманням прописних літер.

Після перевірки даних натисніть одну з кнопок: «Дані вірні» або «Дані невірні».

4. Обрати директорію, в якій у вас є права на запис, для створення в ній файлу – сховища ключів.

5. Створити пароль на файл – сховище ключів. Мінімальна довжина паролю – 8 символів, він може включати у себе букви латинського алфавіту та цифри.

6. На наступній сторінці пароль, що надійшов у SMS або мобільному додатку Privat24. Встановити галочку навпроти пункту «Я ознайомлений та згоден з Умовами та правилами надання банківських послуг і підтверджую коректність даних відправлених мною» та натиснути «Далі».

7. Заявка на отримання сертифіката сформується автоматично. З’явиться вікно з відповідним повідомленням та інформацією щодо сертифіката.

2. У центрі реєстрації

Ще один спосіб отримати ЕЦП – це звернутися в будь-який центр реєстрації. Для цього потрібно буде зробити наступні кроки:

  1. Зібрати документи:
  • реєстраційна картка (для фізичної особи) встановленого зразка, заповнена та підписана у двох примірниках;
  • копія паспорта підписувача (копії 1-2 сторінок (3-6 за наявності відміток) та сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання) або копія паспорта виготовленого у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (копії лицьового та зворотного боку та копія паперового витягу з Держреєстру про адресу реєстрації місця проживання, або копія Довідки про реєстрацію місця проживання фізособи), або паспорта громадянина України для виїзду за кордон з відміткою про постійне місце проживання в іноземній державі, засвідчена підписом власника;
  • копія картки платника податків, засвідчена підписом власника. За наявності у паспорті реєстраційного номера облікової картки платника податків відповідно до вимог Положення про реєстрацію фізосіб у Держреєстрі фізосіб – платників податків, затвердженого наказом Міндоходів від 10.12.2013 №779, замість копії картки платника податків може бути подана копія сторінки паспорта з відповідною відміткою.
    (У разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від реєстраційного номеру облікової картки платника податків, копія картки платника податків не подається, замість цього подається копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову).

Для іноземних громадян: копія посвідчення на постійне (тимчасове) місце проживання, засвідчена підписом власника, або паспорт громадянина іншої країни із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову.

2. Зареєструватися в одному з Центрів сертифікації: прийти в Центр з документами та чистим носієм інформації (флеш-пам’ять чи диск DVD-R):

3. Прийти в Центр з документами та чистим носієм інформації (флеш-пам’ять чи диск DVD-R);

4. За допомогою фахівців згенерувати ключі та записати їх на носій.

Джерело: Zakupki.Prom.ua

 

Поділитися
Exit mobile version