Як перевірити, які дані про Вас збирає браузер Mozilla Firefox?

3 хв. читання

Як і більшість браузерів, Mozilla Firefox збирає телеметричні дані. Ця функція вперше була представлена ще в Firefox 7 в 2011 році. Mozilla заявляє, що телеметрія “допомагає інженерам організації та відповідальним особам оцінити використання браузера в реальних умовах”. Як перевірити, які Ваші дані потрапляють до компанії Mozilla, читайте у статті.

Телеметрія містить “дані про продуктивність і використанні браузера”. Firefox Browser збирає “анонімну інформацію про продуктивність, характеристики пристрою, сценаріях використання браузера і персональних налаштуваннях”.

Mozilla веде відкриту політику щодо зібраних телеметричних даних. Будь-хто може зайти на портал https://telemetry.mozilla.org/ і перевірити, які дані передаються на сервер Mozilla. Щотижневий звіт Firefox Public Data Report дозволяє користувачам Firefox ознайомитися з даними активності, поведінки і конфігурацією обладнання.

telemetry 0

Користувачі Firefox, які хочуть знати більше про телеметрію, яку збирає Mozilla, можуть скористатися внутрішньої сторінкою about:telemetry.

Представлені на ній дані залежать від декількох факторів, у тому числі від каналу Firefox і налаштувань передачі телеметричних даних в Firefox.

Mozilla охоче розкриває інформацію про зібрані дані, а користувачі Firefox навіть можуть повністю відключити телеметрію в браузері і запобігти передачі даних в Mozilla.

Раніше в цьому місяці Mozilla повідомила, що представить функцію, яка дозволить користувачам Firefox вручну видалити ці телеметричні дані (замість автоматичного видалення).

Нагадаємо, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті

Також шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти

Окрім цього, розробник Джейн Манчун Вонг випадково відкрила нову функцію у програмі Facebook Messenger, яка дозволить користувачам заблокувати додаток після того, як вони його покинуть, миттєво або після затримки до 1 години. Крім того, можна було б розблокувати додаток інструментом, який називаться “Face ID”.

А під час останніх дослідженнь у Принстонському університеті з’ясувалося, що п’ять основних операторів США стали жертвами атаки “підміна SIM-картки”.

Зверніть увагу, що команда безпеки компанії Google на невизначений термін призупинила публікацію і оновлення будь-яких платних розширень для браузера Chrome в Chrome Web Store. Рішення викликане різким зростанням шахрайських операцій.

Поділитися
Exit mobile version