Як підключитися до безкоштовного Wi-Fi в McDonald’s? ПОРАДИ

6 хв. читання

Якщо Вам потрібно виконати якусь роботу в дорозі, то Ви зможете знайти McDonald’s. Адже мережа швидкого харчування пропонує безкоштовний Wi-Fi з 2011 року.

Як зв’язатись із Wi-Fi від McDonald’s

Досить просто увійти до з’єднання Wi-Fi у найближчому до Вас McDonald’s. Процедура майже однакова, незалежно від того, використовуєте ви Mac, Windows PC, Chromebook, iPhone, iPad або телефон Android.

Якщо Ви в дорозі і не впевнені, де знаходиться найближчий ресторан, Ви можете скористатися сторінкою локатора McDonald’s. Шукайте за містом, областю або поштовим індексом і прямуйте до найближчого місця.

Ви зможете побачити список функцій, які пропонує кожна локація. Переконайтеся, що заклад пропонує Wi-Fi. Більшість це робить, але власники можуть вимкнути це в окремих ресторанах. Клацніть стрілку меню поряд із “послуги” та знайдіть піктограму Wi-Fi.

Інша корисна інформація, як-от години роботи та адреса, відображається біля кожного результату. Навіть якщо занадто рано (або занадто пізно), щоб місце було відкрите, ви все одно зможете підключитися зі стоянки в екстреному випадку.

wi fi 22

Підключіться до безкоштовного Wi-Fi

Потрапивши в зону дії мережі, Ви зможете побачити її в меню Wi-Fi на Вашому пристрої. Назва мережі має відображатися як “Безкоштовний Wi-Fi від McDonald’s”.

Підключіться до цієї мережі Wi-Fi, і вікно браузера повинно автоматично відкритись на веб-сайті McDonald’s. Натисніть кнопку “Підключитися”, і завантажиться нова сторінка браузера із написом “Ви підключені до Wi-Fi McDonald’s. Насолоджуйтесь!”.

Якщо браузер не відкривається автоматично, спробуйте відкрити вікно браузера на комп’ютері або програму браузера (наприклад, Chrome) на телефоні чи планшеті. Він повинен з’явитися та запропонувати “Підключитися”.

Зверніть увагу, що натискання кнопки підключення означає, що Ви приймаєте умови використання безкоштовного Wi-Fi від McDonald’s. Якщо Ви хочете прочитати їх, на сторінці входу є посилання.

Після цього ви зв’язані! Переглядайте, працюйте Вам потрібно.

Це безпечно?

Як і більшість загальнодоступних точок, безкоштовна мережа Wi-Fi від McDonald’s незахищена. Вживайте відповідних заходів для захисту в Інтернеті, наприклад, використовуючи віртуальну приватну мережу (VPN) та уникаючи сторінок, на яких потрібно вводити конфіденційну інформацію.

Інші заходи безпеки, які Ви можете вжити, включають лише відвідування сайтів із шифруванням HTTPS , що запобігає перегляду (якщо Ви використовуєте Firefox, Ви можете змусити його підключатися лише до сайтів HTTPS .) І як завжди, переконайтеся, що на Вашому комп’ютері працює ефективне програмне забезпечення для захисту від шкідливих програм комп’ютері з Windows.

Чи існують обмеження?

Є деякі обмеження щодо безкоштовного Wi-Fi. Оскільки McDonald’s є “придатним для сім’ї”, Ви не зможете отримати доступ до певного вмісту під час перегляду в їх безкоштовній мережі Wi-Fi.

В мережі заблоковано:

  • порнографія;
  • деякі сайти для завантаження файлів;
  • послуги піратства BitTorrent або медіа;
  • відомі шкідливі або небезпечні сайти.

Вирішення проблем з безкоштовним Wi-Fi McDonald’s

Якщо у Вас виникають проблеми з підключенням до мережі Wi-Fi, проблемою може бути маршрутизатор ресторану. Але є кілька речей, які слід спробувати, перш ніж повідомити про погане з’єднання з передньою стійкою.

По-перше, якщо Ви хочете переконатися, що Ви підключаєтесь до правильної мережі. У них може бути декілька імен мереж із написом “McDonald’s”.

Виберіть мережу без значка замка поруч із написом “Безкоштовний Wi-Fi від McDonald’s”. Це громадський зв’язок, призначений для гостей.

Спробуйте сторінку HTTP

Іноді перехід до сторінки, позначеної як безпечна для входу в мережу, може викликати повідомлення про помилку. Щоб обійти це, перейдіть на сторінку з адресою “HTTP”, а не “HTTPS”. Це може дозволити Вам увійти в систему та згодом повернутися до безпечного перегляду HTTPS.

Скинути/перезапустити

Якщо з’єднання все одно не працює, можна спробувати скинути налаштування бездротового з’єднання на смартфоні чи пристрої, вимкнувши його, зачекавши близько хвилини, а потім увімкнувши знову. Якщо це не допомогло, спробуйте перезапустити пристрій.

Якщо нічого з цього не допомагає, Ви можете спробувати інший браузер.

Існує ще кілька технічних рішень, які Ви можете спробувати, якщо жодне з перерахованих вище не працює, наприклад, примусити браузер відображати сторінку входу.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version